Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση!!!

(φωτό αρχείου)

Σήμερα η στήλη δεν θα ασχοληθεί με κανένα, πολιτικό ή οικονομικό ζήτημα, αλλά στην υπογράμμιση και ανάδειξη της «καλής πράξης» της υπαλλήλου καθαριότητας που παρέδωσε το τσαντάκι με τα 500 ευρώ (σελ 20).

Η ασήμαντη και φυσιολογική πράξη, όπως την χαρακτήρισε η δημοτική υπάλληλος, γνωρίζουμε στις ημέρες που ζούμε ότι κάθε άλλο παρά τέτοια είναι.

Ωστόσο ας αναλογιστούμε πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά αν ο καθένας λειτουργούσε με τιμιότητα και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Απλές ενέργειες που δεν θα βάλλουν τον διπλανό και θα στηρίζουν την κοινότητα που βιώνει ο καθένας.

Και να μην ξεχνάμε και την άλλη πλευρά, πόση ανακούφιση θα ένιωσε αυτός που έχασε τα χρήματα…

Εφόσον δεν γίνεται να αλλάξει άρδην η κοινωνία, τουλάχιστον τέτοια μικρά, αλλά πολύ σημαντικά ψήγματα ανθρωπιάς και τιμιότητας πρέπει να αναδεικνύονται ως παραδείγματα προς μίμηση.  

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πιερία: 50χρονος είχε μετατρέψει το σπίτι του σε αυτοσχέδιο εργαστήριο παραγωγής κάνναβης

Στη σύλληψη ενός 50χρονου για κατοχή ναρκωτικών προχώρησαν οι Αρχές στην Πιερία το μεσημέρι της Δευτέρας.  Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]