Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης: Πότε ξεκινάει και ποιες ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν

Θα πρέπει να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού

Σχεδόν επίμονη ήταν η έκκληση για εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης, στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, από τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), παρουσιάζοντας  την ετήσια επιδημιολογική τους έκθεση.

Το γεγονός ότι η χώρα μας εμφανίζει πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνουν τη ζωή τους πολλοί, κυρίως ανεμβολίαστοι άνθρωποι, εξαιτίας των σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι επιμένουν να συστήνουν τον εμβολιασμό κατά γρίπης. Η σύσταση κατά κύριο λόγο αφορά τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τα άτομα άνω των 60 ετών, τα παιδιά, τις έγκυες, τα παχύσαρκα άτομα και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας.

Η γρίπη στη χώρα μας εμφανίζεται συνήθως μέσα στο μήνα Δεκέμβριο, η επίπτωση της στον πληθυσμό κορυφώνεται Ιανουάριο και Φεβρουάριο και η κάμψη της καταγράφεται από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. Την περίοδο 2018-2019 κατεγράφησαν 154 θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύθηκαν 374 άνθρωποι.

Ο εμβολιασμός θα πρέπει να ξεκινά αρχές Οκτωβρίου και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ‘Αγης Τερζίδης, είπε ότι τα εμβόλια επαρκούν καθώς ήδη έχουν παραγγελθεί 2.600.000 από αυτά, 20% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλο επιδημιολογικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή κατέληξαν, πέρυσι και τους πρώτους μήνες του 2019 δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο, παρότι ανήκαν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.

Η αύξηση τόσο στον αριθμό των εισαγωγών σοβαρών περιστατικών γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όσο και στον αριθμό των θανάτων, κατά την περίοδο 2018-2019 αποδίδεται, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ στην επικράτηση του υπότυπου A(H1N1) pdm09 έναντι του τύπου Β το 2017-2018 και στην έλλειψη εμβολιαστικής κάλυψης.

Οι δράσεις που αναλαμβάνει ο ΕΟΔΥ για την φετινή εποχική γρίπη, αφορούν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, σε οδηγίες διαχείρισης περιστατικών γρίπης σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, στην προώθηση του αντιγριπικού εμβολιασμού, στην ενημέρωση, την επικοινωνία, την εκπαίδευση και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων αναγκών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

H εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ – GREEN SUPERMARKETS, αναζητά προσωπικό για το κατάστημα της στη Βέροια καθώς και για το κεντρικό της λογιστήριο

H εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΙΚΕ – GREEN SUPERMARKETS, αναζητά προσωπικό για το κατάστημα της στη Βέροια καθώς και για το

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]