Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μνημόσυνο της Ελληνικής διασποράς της Μολδαβίας για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

Το Σάββατο στης 18 Μαΐου 2019 οι Έλληνες της διασποράς στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, τέλεσαν μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλάκα των αδελφών Συναδινό.

Μετά την ακολουθία τα αρμόδια μέλη της κοινότητας μίλησαν για την γενοκτονία και για τα γεγονότα που χτύπησαν βαθιά την ιστορία των Ποντίων.

Όσο θα θυμόμαστε τους προγόνους μας που διώχθηκαν και χάσανε την ζωή τους για την θρησκεία και για την ελεύθερη βούληση να ζούνε στον τόπο που μεγάλωσαν πολλές γενιές, κανένα από τους 353.000 δεν ξεχάστηκε και όσο θα τους τιμήσουμε με την μνήμη μας θα είναι πάντα ζωντανή.

Τα γεγονότα του παρελθόντος πρέπει να μας μάθουν πράγματα που να μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε είδους γενοκτονίας στο μέλλον.”

Γι΄ αυτό και ερχόμαστε με τα ακόλουθα μηνύματα:

We remember the genocide of the Pontic Greek

Δεν ξεχνάμε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Мы помним геноцид Греков Понта

Noi comemorăm genocidul Grecilor din Pont

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Για την ενίσχυση των αθλητριών του συλλόγου ΑΠΣ ΒΕΡΟΗ Βέροιας η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη

 Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με έντονο κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΕΡΟΗ Βέροιας. Η συναυλία θα

Διαβάστε περισσότερα »

Το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη στην Ελ. Βενιζέλου 28 Βέροια . Το γιορτάζει μαζί με τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]