Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δωρεάν Μαθήματα στις νέες τεχνολογίες για ενήλικες στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας

Συνεχίζονται τα μαθήματα για ενήλικες, στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

 

Δωρεάν μαθήματα στην Βέροια από το Tech Talent School, που απευθύνονται σε ενήλικες που έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό. Το πρόγραμμα γίνεται με την υποστήριξη της Microsoft και του Found.ation και συνεισφέρει στην ανάπτυξη των ευκαιριών απασχόλησης και την διαρκής αναβάθμιση της τεχνογνωσίας στην Ελληνική αγορά εργασίας.

 

Email Image

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να μάθει στους συμμετέχοντες πώς μπορούν να δημιουργήσουν με ευκολία αλλά και αποτελεσματικότητα περιεχόμενο, στην πλατφόρμα του WordPress, να οργανώσουν το σκελετό του site τους, να διαμορφώνουν και να προσαρμόζουν περιεχόμενο ανάλογα με τις ανάγκες τους. 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Email Image

Intro to arduino | Get to know how electronics work!

 

Συνοπτική παρουσίαση:

Ένα workshop στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσα από μία μικρή σύντομη εισαγωγή στην αναπτυξιακή πλακέτα arduino uno (genuino) να δημιουργήσουν τα δικά τους κυκλώματα και εφαρμογές με αισθητήρες που “αντιλαμβάνονται” το περιβάλλον. Στo project θα γνωρίσουν και βασικές εντολές κώδικα, καθώς επίσης και την διαδικασία ανεβάσματος του προγράμματος στην πλακέτα.Τέλος,με την βοήθεια του εισηγητή θα υλοποιήσουν οι ίδιοι το κύκλωμα της άσκησης χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό freeware για σχεδιασμό κυκλωμάτων.

Βασικά σημεία:

  • Εισαγωγή στους μικροελεγκτές
  • Ηλεκτρονικά εξαρτήματα (αντιστάσεις, ποτενσιόμετρα, LED)
  • Πηγές ρεύματος (AC/DC)
  • Σχεδιασμός κυκλώματος με το FRITZING
  • Συγγραφή κώδικα στο Arduino IDE
  • Ανέβασμα εφαρμογής στην πλακέτα

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Email Image

Το Workshop έχει στόχο να μάθει στους συμμετέχοντες πως μπορούν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας με την χρήση της Game engine Unity και του plugin VUFORIA. Η εισαγωγική αυτή παρουσίαση θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες όχι μόνο να γνωρίσουν την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmenter Reality) αλλά και να μάθουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής μέσα από μία σύντομη παρουσίαση.

 

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την παρακολούθηση και την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Η γνώση χειρισμού του Η/Υ είναι βασική και απαραίτητη.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Email Image

Η PHP είναι μία γλώσσα server-side scripting σχεδιασμένη για web development. Κατά τη διάρκεια αυτού του εισαγωγικού μαθήματος της PHP, οι αρχάριοι προγραμματιστές θα ανακαλύψουν τις θεμελιώδεις έννοιες που θα χρειαστούν για να γίνουν ειδικοί σε αυτή.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]