Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Συνοριοφύλαξης της Ημαθίας στηρίζουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ

Θετικά χαιρετίζει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η Υπηρεσία στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής για το θέμα:

     Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Νομού Ημαθίας χαιρετίζει την προσπάθεια μέσω του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Μια προσπάθεια που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει προ πολλού προκειμένου εκσυγχρονίσει και προσαρμόσει το οικοδόμημα της ΕΛ.ΑΣ. στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και την συνεχώς μεταλλασόμενη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος. 

   Η αναγκαιότητα σύστασης κλάδου Αλλοδαπών και μετανάστευσης ήταν ανέκαθεν μία από τις θεμελιώδεις διεκδικήσεις μας. Επάνω σε αυτό τον πυλώνα  επισημαίνουμε κάποια σημεία ζωτικής σημασίας που χρήζουν διευκρινήσεως και επανακαθορισμού από την μεριά του υπουργείου:

1. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ανεξάρτητη δομή του κλάδου ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου υπήρχαν απαιτήσεις σε απόδοση και αποτελέσματα χωρίς καν να υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό (!). Είναι   αυτονόητη η διατήρηση στις τάξεις του κλάδου, του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την απρόσκοπτη και ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών. Συνακόλουθη και επιβεβλημένη, η τήρηση των οργανικών θέσεων ΟΛΟΥ του Αστυνομικού προσωπικού χωρίς καμία εξαίρεση στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ.

2. Η υποχρεωτική και δεσμευτική για όλους αποσαφήνιση του νόμου για μη διάθεση σε άλλους κλάδους για οποιονδήποτε λόγο, αφού είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγούσε σε αποτυχία του όλου εγχειρήματος 

3. Τέλος για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, είναι απαραίτητη η άρση των ανισοτήτων μεταξύ των κατηγοριών του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.. Πρέπει να εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόντος όπου είχαμε  όλοι μαζί τις   ίδιες υποχρεώσεις αλλά όχι και τα ίδια δικαιώματα.

 Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο

 Ο Πρόεδρος

Νικόπουλος Σπυρίδων

Ο  Γ.Γραμματέας

Ευστρατιάδης Λεωνίδας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα »

Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα επεμβάσεων προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε ιδιωτικούς χώρους από τον ανάδοχο φορέα «ΑΠΕΝΤΟΜΩΤΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]