Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εργαστήριο εγκαυστικής ζωγραφικής για ενήλικες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, προσκαλεί το κοινό τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου να γνωρίσει την εγκαυστική ζωγραφική.Ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Παλιάν θα μιλήσει για την Εγκαυστική τεχνική η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και στη συνέχεια θα μας δείξει τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην σύγχρονη ζωγραφική.Η εγκαυστική ζωγραφική, ονομάζεται και “ζωγραφική με ζεστό κερί”, είναι η δημιουργία ζωγραφικών έργων με τη χρήση θερμασμένου κεριού στο οποίο έχει προστεθεί χρωστική ουσία. Το υλικό αυτό, στην υγρή ή στην πιο συμπυκνωμένη μορφή του (πάστα), απλώνεται στη επιφάνεια, συνήθως ξύλινη αλλά και σε καμβά ή άλλα υλικά.Αυτή η τεχνική χρησιμοποήθηκε στα πορτραίτα Φαγιούμ της Αιγύπτου το 100-300 μ.Χ., στην Παναγία Βλαχερνίτισσα και άλλες προγεννέστερες εικόνες όπως και σε πολλά έργα του 20ου αιώνα, όπως δημιουργίες του Τζάσπερ Τζονς και του Μαουρίτσιο Τουσαίν.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 6.30 απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη στην Ελ. Βενιζέλου 28 Βέροια . Το γιορτάζει μαζί με τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα »

«ΆΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ»: Πρόσκληση σε ανοιχτή συγκέντρωση για την παραχώρηση των πηγών της Αράπιτσας

Η Δημοτική Πρωτοβουλία «Άλμα για τον Δήμο Νάουσας» καλεί όλους τους πολίτες, τους φορείς, τους αγρότες, τους επαγγελματίες και τη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]