Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φορολογία με το ισχύον καθεστώς και άλλες προτάσεις προς του υπουργούς για τους αγρότες από τη Γεωργία Μπατσαρά

Προτάσεις για την τήρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων από τους αγρότες κατέθεσαν στους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Μεταρρύθμισης, αλλά και τον Γενικό Γραμματεία Εσόδων βουλευτές της Ν.Δ., ανάμεσά τους και η Γεωργία Μπατσαρά.

Οι βουλευτές αφού εξηγούν το πλήθος των προβλημάτων που προκύπτουν από την τήρηση βιβλίων και τη νέα φορολογία στον αγροτικό κόσμο, προτείνουν μεταξύ άλλων να ισχύσει το «κανονικό σύστημα φορολόγησης» που εφαρμόζεται σήμερα, με τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων των αγροτών και την απόδοση ΦΠΑ που προκύπτει, φορολογία με συντελεστή φορολόγησης 5%-7%, επί των καθαρών κερδών, κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος, αύξηση του ορίου τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων από 10.000 σε 20.000 ευρώ, τακτοποίηση του θέματος νομιμότητας των αλλοδαπών εργατών, λύση με τα μέλη της οικογένειας του αγρότη που ασχολούνται συστηματικά ως εργάτες γης και εξέταση των προβλημάτων που θα προκύψουν από την υποχρέωση των συνταξιούχων ΟΓΑ και άλλων ταμείων οι οποίοι κινδυνεύουν να απολέσουν τη σύνταξη τους, διότι η τήρηση βιβλίων, φορολογικά σημαίνει έναρξη επιτηδεύματος.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με 3ετή αναστολή για τη διαρροή των email των αποδήμων

Την ενοχή της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για την υπόθεση διαρροής των email των αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΣΕΕ και ΟΠΑ ενώνουν δυνάμεις για τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την πραγματική οικονομία

Σε μια περίοδο κατά την οποία η γνώση, η καινοτομία και οι σύγχρονες δεξιότητες αποτελούν τους καταλύτες για την ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]