Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ο ΙΣΑ αντίθετος στο διαχωρισμό της περίθαλψης σε ασθενείς α και β κατηγορίας που προωθεί αναίτια ο ΕΟΠΥΥ

Εύλογο προκύπτει το ερώτημα του ιατρικού κόσμου, πόσους ασφαλισμένους ασθενείς θα μπορούν να εξυπηρετούν, για να είναι «σύννομοι με τις αλληλοαναιρούμενες και γεμάτες ερωτηματικά διατάξεις των νόμων και των υπουργικών αποφάσεων», των οποίων η ισχύς πρέπει άμεσα να επανακαθοριστεί από την ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων. Όλοι οι γιατροί της Αθήνας κατακλύζονται με προσωπικά μηνύματα αυθαίρετου κουρέματος από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ στοπλαφόν συνταγογράφησης μετά την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση 3117/9-12-2013.

Το καίριο ερώτημα του ΙΣΑ είναι πόσους εκ των ασφαλισμένων καλούνται να εξυπηρετήσουν οι γιατροί μέλη του όταν ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός δύναται να συνταγογραφεί το 2014 ανά μήνα το 80% του κόστους των φαρμάκων που συνταγογράφησε το 2013. Το πιο παράδοξο δε είναι ότι, το ταμειακό πλαφόν που ορίζεται στην προσωπική συνταγογραφία του συμβεβλημένου γιατρού, είναι βασισμένο στους 200 ασθενείς που είχε πέρυσι ο γιατρός και δεν προβλέπει την αύξηση που έκανε ο ΕΟΠΥΥ από 200 σε 400 επισκέψεις, της οποίας η ισχύς και νομιμότητα ομοίως αμφισβητείται. Δηλαδή, ουσιαστικά ο συμβεβλημένος γιατρός καλείται να συνταγογραφήσει το 80% του ποσού των 200 ασθενών φέτος σε 400 ασθενείς, δηλαδή αναλογικά σε σύγκριση με το 2013, μόνο το 40% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για κάθε ασθενή. Αυτό οριοθετεί δύο δυνητικές καταστάσεις:

1) ή κάποιοι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν εξ ολοκλήρου και κάποιοι καθόλου, οπότε μιλάμε γιαδιαχωρισμό σε ασφαλισμένους α΄ και β’ κατηγορίας με διαφορετικό δικαίωμα περίθαλψης.

2) ή οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν ολόκληρο το φάρμακό τους κάθε μέρα, αλλά το 0,4 της ταμπλέτας ή της κάψουλας που τους αντιστοιχεί ημερησίως.

Όσον αφορά δε τους νεοεισαχθέντες στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ επιτρέπει σε πολλούς εξ’ αυτών μόνο 300 – 700 ευρώ ταμειακό πλαφόν, ως επιτρεπόμενη δαπάνη στη μηνιαία συνταγογράφηση!!!

Το τραγικότερο όλων είναι ότι ενώ στην Υπουργική Απόφαση αναφέρεται το πλαφόν ΜΟΝΟ για τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ κουρεύουν αυθαίρετα και ακρωτηριαστικά τη συνταγογραφηση ΟΛΩΝ των γιατρών συλλήβδην, παραβλέποντας τους χιλιάδες των ασθενών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία και στους θεράποντες γιατρούς τους και φεύγουν άπρακτοι χωρίς συνταγή από νοσοκομεία και ιατρεία.

Ποιος είναι ο στόχος του ΕΟΠΥΥ; Να πληρώνουν οι Ασφαλισμένοι ΚΑΙ τα φάρμακα από την τσέπη τους;

Ζητούμε, με εξώδικη διαμαρτυρία από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την άμεση ανάκληση αυτής της επικοινωνιακής «πιρουέτας» που μόνο ταλαιπωρία και σύγχυση φέρνει στους ασφαλισμένους, οι οποίοι καλούνται για ακόμη μία φορά να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη για να πάρουν τα φάρμακά τους!!

Επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος μας, περιμένουμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να συνεχίσουν οι γιατροί να ασκούν απρόσκοπτα το ιατρικό τους λειτούργημα και να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους, με αποκλειστικό γνώμονα το ισότιμο όφελος όλων των αρρώστων της Ελλάδας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ                       

 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]