Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην Sala Ελιά:  Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Η πλάνη των ηττημένων»

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην Sala Ελιά: Παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Η πλάνη των ηττημένων»

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου:  Παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίνας Γώτη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Μαρίνας Γώτη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έγινε χθες η κηδεία του Γιώργου Γαλανομάτη στον Ι.Ν. του Αγ. Αντωνίου

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιώργο Γαλανομάτη κατά την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Αγ. Αντώνιο Βέροιας. Πολλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι που έμαθαν πολλά κοντά του, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που με τα δημοσιεύματα του εκλιπόντος ξέφυγαν από τα σύνορα τα τοπικά και αγωνίστηκαν σε μεγάλες ομάδες. Όπως επίσης παλαιοί παράγοντες του Ημαθιώτικου ποδοσφαίρου με τους οποίους συνεργάστηκε αρμονικά για το καλό του ποδοσφάιρου και όχι μόνο. 

Ο εκλιπών για όσους δεν το γνωρίζουν ήταν ιδρυτικό μέλος του Φίλιππου Βέροιας και παρακολουθούσε πάντα την πρόοδο όλων των συλλόγων. 

Ήταν ένας δημοσιογράφος που είχε ΑΠΟΨΗ κάτι πολύ σημαντικό για την εποχή εκείνη και γι’ αυτό καταξιώθηκε Πανελλήνια τόσο στον έντυπο τύπο όσο και στον ηλεκτρονικό.(ραδιόφωνα, τηλεοράσεις κ.α.). 

Μεταξύ των παρευρισκομένων διακρίναμε τον Αντιπεριφεριάρχη  κ. Κώστα Καλαιτζίδη τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη, τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ κ. Ηλία Φωτιάδη, τον πρέοδρο του ΚΑΠΑ Στέργιο Διαμάντη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Βέροιας κ. Φώτη Καραβασίλη, τον πρώην Δήμαρχο Βέροιας κ. Γιάννη Χασιώτη, τον ιστορικό της Βέροιας Γιώργο Χιονίδη, ο πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΑ και πρόεδρος των ΑΣΤΙΚΩΝ Βέροιας κ. Παύλος Παυλίδης, και φυσικά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας κ. Βασίλη Φωτιάδη που έκανε άψογα και χρέη ιεροψάλτη. 

Τον επικείδιο λόγο εκφώνησε ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας ΛΑΟΣ συνεργάτης και φίλος για πολλά χρόνια του εκλιπόντος κ. Μιχάλης Ζ. Πατσίκας ο οποίος είπε

« Αγαπητέ φίλε Γιώργο

Ήρθε η στιγμή του αποχωρισμού μετά από 50 χρόνια συνεργασίας και η στιγμή αυτή είναι δυσβάστακτη. Θυμάμε τότε στις αρχές της 10ετίας του 60’ που γνωριστήκαμε και αναπτύξαμε την συνεργασία μας στον Δημοσιογραφικό τομέα αναλαμβλάνοντας τα Αθλητικά του ΛΑΟΥ πάνω στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ιστορία του αθλητισμού της πόλις μας, με όλες τις δυνάμεις να προσπαθούν για την άνοδο της ομάδας  στην μεγάλη κατηγορία.

Αγαπητοί φίλοι δεν θέλω να επακταθώ άλλο πάνω στο δημοσιογραφικό έργο του Γιώργου γιατί θα αδικήσω τον Ανθρωπο με Α κεφαλαίο Γιώργο Γαλανομάτη.

Μία λέξη θα μπορούσα να πω ότι ήταν δίκαιος στις δημοσιογραφικές του κριτικές αλλά και στην ζωή του γενικότερα, και οδηγείτο πάντοτε από ευγενή αισθήματα και αγάπη για την πόλη μας που παντα ήθελε το καλό της.

Ήταν καλοκάγαθος άνθρωπος με την παλιά καλή έννοια και σαν γνήσιος Έλληνας Μικρασιάτης μπεσαλής τιμούσε την φιλία.

Με τιμούσε και μένα με την φιλία του αν και κάποτε οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει για επαγγελματικούς λόγους . Δεν έπαβε όμως πάντοτε όταν συναντιόμασταν  να κυλάει ένα δάκρυ από τα μάτια του που για μένα έλεγε πολλά.  

Τώρα όμως τελευταία παλιέ μου φίλε το δάκρυ λύπης είχε γίνει δάκρυ χαράς μιάς και τα παιδιά μας ο Βίλυς και ο Ζήσης ξεκίνησαν και συνεχίζουν την συνεργασία κάτι που ξέρω το επιθυμούσες μέσα από την ψυχή σου. 

Τώρα ήρθε η ώρα να πας κοντά στην αγαπημένη σου, την γυναίκα της ζωή σου την Αλεξάνδρα και να συνεχίσεις από κει ψηλά να παρακολουθείς και να κάνεις ρεπορτάζ για την μεγάλη σου αγάπη την ΒΕΡΟΙΑ. 

Στα παιδιά σου Βίλυ και Μανώλη τις συζύγους τους τα εγγόνια θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των φίλων και συνεργατών του ΛΑΟΥ και είμαι σίγουρος ότι η πόλη που τόσο αγάπησες και κατέγραψες την αθλητική ιστορία της να σε τιμήσει για το έργο σου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Παρουσιάστηκε επίσημα η εικαστική παρέμβαση του Γ. Ναζλίδη, «περιστέρια της ειρήνης», σε κεντρική κολόνα της Βέροιας

-Το ιστορικό, η ιδέα Μανούδη, η πρόταση και η υλοποίηση Το 1904 στη Βέροια, από την πρώτη εταιρεία ηλεκτροδότησης «Βέρμιον»

Διαβάστε περισσότερα »

Το συγκινητικό «ύστατο χαίρε» από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα στον π. Σάββα – 30 χρόνια κοινής εκκλησιαστικής πορείας

Τον συγκινητικό επικήδειο λόγο για τον μακαριστό π. Σάββα, ο οποίος εκφωνήθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμωνα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]