Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Γιατί μίλησε στα Βουλγαρικά ο βουλευτής Γ. Ουρσουζίδης στη Βουλή (;)

Χαμός στα social media με τον ημαθιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη που μίλησε Βουλγαρικά, στέλνοντας χαιρετισμό στους πολίτες των Σκοπίων.

Γιατί το κάνατε αυτό; τον ρωτήσαμε το απόγευμα, γνωρίζοντας, ότι ο ίδιος μιλάει Βουλγαρικά λόγω των σπουδών του στη γειτονική χώρα. «Ήταν ένας χαιρετισμός εν’ όψει της επικείμενης συμφωνίας με τους γείτονές μας, με το σκεπτικό να ξεπεραστούν τα προβλήματα που μέχρι σήμερα βιώναμε και να περάσουμε στην αλληλοκατανόηση, στη συνεργασία και στην αγάπη. Αυτό το μήνυμα ήθελα να στείλω και το είπα στα βουλγαρικά, τη γλώσσα που καταλαβαίνει πολύ καλά το 80% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ.

Αν το σκεφτεί κανείς έξυπνα, θα δει ότι αφού αυτοί καταλαβαίνουν βουλγαρικά, δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία, που μιλούσαν Ελληνικά».

Αυτά μας είπε και έτσι εξήγησε τον χαιρετισμό του…

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Οι Ενεργοί Πολίτες Αλεξάνδρειας, στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης των «Παιδιών της Άνοιξης»

Πλαστικά καπάκια μάζεψαν και παρέδωσαν την Τρίτη 12 Μαΐου, στα «Παιδιά της Άνοιξης», εκπρόσωποι της «Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]