Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων από την Κ. Μακεδονία προς τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της Ν.Α. Ευρώπης

-ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

Η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως εποχικών φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα προς τις βαλκανικές χώρες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας

@@ads@@

με τον εκτελεστικό υπεύθυνο του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής  Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Βασίλη Μαστρογιάννη, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι η παράνομη διακίνηση εποχικών φρούτων προς τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας τόνισε ότι η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων στην Πέλλα και την Ημαθία, εκτός από σημαντική υστέρηση στα έσοδα του κράτους, προκαλεί σοβαρά προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμει τις προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, η Κ. Κεραμίτση ως εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο προϊστάμενος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αντώνης Υφούλης και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Τσοτσόλης.

 Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας


Σ’ αυτό το πλαίσιο και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία αποδέχτηκε ο εκτελεστικός υπεύθυνος  του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (Σ.Υ.Κ.Α.Π.) Βασίλης Μαστρογιάννης, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Βέροιας, σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών συνεταιρισμών, εμπόρων και παραγωγών, παρουσία  του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. Στη σύσκεψη θα εξεταστεί διεξοδικότερα το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης και θα ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για τη συντονισμένη αντιμετώπισή της από όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΜΙΠΗ: Ολοκληρώθηκε η ΙΑ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού με επίκεντρο τη Δημοσιογραφία και τον Τύπο της Ημαθίας τον 20ο και 21ο αιώνα

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 οι εκδηλώσεις της ΙΑ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας &

Διαβάστε περισσότερα »

«Κλειστή» για μια εβδομάδα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, λόγω μετακόμισης

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, ανακοινώνεται ότι λόγω μετεγκατάστασης στο καινούργιο κτίριο της Περιφέρειας,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]