Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σήμερα ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης του Μιράζ στη Σκύρο

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη η επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών του Μιράζ 2000-5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου.

Ήδη, αναχώρησε την Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου, όπου η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της 206 Πτέρυγα Υποστήριξης της ΠΑ εντόπισε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Μιράζ 2000-5 που συνετρίβη στις 12 Απριλίου.

@@ads@@

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ αναμένεται να ξεκινήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης την επιχείρηση ανέλκυσης του καταγραφέα πρόσκρουσης και των συντριμμιών του Μιράζ 2000-5.

Σε πρώτη φάση θα γίνει βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης και θα ακολουθήσει η γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής με ηχοβολιστικά. Στην συνέχεια, αναμένεται να γίνει καθέλκυση του υποβρύχιου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια, έτσι ώστε να ξεκινήσει μετά η επιχείρηση ανέλκυσης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]