Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Απλά επικίνδυνοι!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

ώρες πριν ξεκινήσω το σημερινό περίπατο, είχα την ευτυχία, να συνομιλώ με το μεγάλο Βελεντζάκι, για πανεπιστήμια στο εξωτερικό και από τη σχετική αλληλογραφία, να παρατηρώ τον τρόπο «δράσης»,  στον άλλο κόσμο, (όχι στον Άδη!). 

Το μυστικό της επιτυχίας τους, είναι τέσσερις λεξούλες: «αρκεί η κοινή λογική».

Και ενώ με το τέλος της συζήτησης, είχα μία ευφορία (όχι εφορία και πρόστιμα!), ότι κάποια στιγμή και η πατρίδα μου, θα βαδίσει τον δρόμο της λογικής, ξαφνικά μιζέρια, κατάθλιψη και οργή και μία απλή διαπίστωση, ότι η διοίκηση της χώρας ασκείται από διάφορους τύπους, που εάν εξαιρέσεις το γλυκύτατο σακίδιο στον ώμο, είναι, απλά επικίνδυνοι!

Αρχικά διάβασα, τη δήλωση του στρατηγικού συμβούλου Κουτσονίκα, ο οποίος αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, τη συναίνεση της οποίας ζητάνε, τη χαρακτήρισε μαφία, ψεύτες, καταχραστές, εκβιαστές, διαπλεκόμενοι και υποδύονται ως υποκριτές τους χριστιανούς πολιτικούς που μπαίνουν στην ‘Σαρακοστή’… με πίστη να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να εισπράττουν τις μίζες τους, όπως έκαναν τόσα χρόνια.

Ξεχνά βέβαια ο μέγιστος των συμβούλων, και υποψήφιος σωτήρας του Έθνους, την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας, στο Άγιο Όρος, ως «καλός χριστιανός». 

Δεν έγινε Σαρακοστή, για αυτό δεν είχε ίχνος υποκρισίας!

Και ενώ απέφυγα το πρώτο εγκεφαλικό, ξαφνικά από την κουρτίνα τρία, πετάχτηκε ως σατανικό ζόνγκ, το έστειλε μάλλον η κυρά Τασία, η δήλωση-ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ένα άρθρο εποχής εμφυλίου και μεγαλειώδες κείμενο υποκρισίας.

Και για να μιλήσω με την κυβερνητική γλώσσα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ανακοίνωση υποκρισίας, της μεταπολίτευσης!

Μεταξύ άλλων:»… έφτανε η απόφαση μιας επιτροπής ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν ο κύριος νομάρχης, ο κύριος αστυνόμος, και ο κύριος εισαγγελέας, και άντε να καθαρίσει ο κατηγορούμενος με τη Γυάρο, τον Άι Στράτη, ή τη Μακρόνησο. Τούτων δοθέντων μπορείς να πεις ότι είμαστε η παράταξη των κατηγορουμένων. Άλλοι έλειωναν παντελόνια στο Χάρβαρντ, κι εμείς τα λειώναμε σε εδώλια δικαστηρίων, …Ελάτε τώρα στη θέση των άλλων. Των απέναντι. Των νομιμοφρόνων. Της ελίτ που ανέδειξε αστυνόμους, ασφαλίτες, εισαγγελείς, υπουργούς, πρωθυπουργούς, στυλοβάτες του καθεστώτος, απηνείς διώκτες κάθε ανατρεπτικού στοιχείου –κόκκινου, ροζ, ακόμα και κίτρινου. Της ελίτ που μας μπαγλάρωνε, μας δίκαζε, μας καταδίκαζε, μας επιφύλασσε κάθε είδους αστυνομικές και δικαστικές περιποιήσεις, …».

Και βέβαια πριν από αυτή την ανακοίνωση, υπήρξε άλλη δήλωση, μεγαλείο δημοκρατίας και όχι φασισμού!

« … να πάνε να αποδείξουν ότι είναι αθώοι»!

Λοιπόν κύριοι για να τελειώνουμε, μία και καλή. 

Μιλήστε ανοιχτά. Τι θέλετε. 

Να πάμε σε νέο εμφύλιο, να νικήσετε και να πούμε ότι το σκορ έγινε ένα-ένα, ισοπαλία!

Αρκετά πια με τη βλακεία, με την ηλιθιότητα, με την παράνοια, με την …

Και αφού θέλετε, να μιλήσουμε με τους δικούς σας όρους, ας το πράξουμε.

Τη σχέση μπορεί να έχει η αριστερά από τα λίντλ, η αριστερά της υποτέλειας, η αριστερά της κονόμας, η αριστερά της δεξιάς τσέπης, η αριστερά των μεγαλοκαταθετών, των παχουλών (σαν και εμένα!) μισθών, η αριστερά των κυβερνητικών απολαβών, η αριστερά του κομματικού στρατού, τι σχέση μπορεί να έχετε εσείς, με αυτούς που στηθήκανε στα συρματοπλέγματα.

Τη σχέση μπορεί να έχουν οι εξαργυρωτές της αριστεροσύνης, με αυτούς που βασανιστήκανε, που φυλακιστήκανε, που εκτελεστήκανε.

Είναι δυνατόν αχρείοι, να ισοπεδώνετε τους αγώνες απλών ανθρώπων, με το κόμμα του ΝεοΠασόκ.

Δηλαδή, αθεόφοβοι, επειδή κάποιος κύριος, φορά κόκκινο μαντηλάκι στο πέτο, έγινε Μπελογιάννης, Ηλιού, Ανδρέας Λεντάκης, …;

Τι σχέση μπορεί να έχετε εσείς, με αυτούς που εξοντώθηκαν για μία ιδέα, για ένα πιστεύω. 

Ποια είναι η δική σας συνέπεια, με αυτά που είπατε. Το τρίτο μνημόνιο μήπως!

Και δεν μου λέτε, ποια είναι η δική σας ανάληψη ευθύνης, η διχόνοια που πάτε να επαναφέρετε στο λαό, μήπως και καταφέρετε και μείνετε στις χρυσές καρέκλες σας!

Όσο για το Χάρβαρντ και τα λοιπά, «ψάξτε» στους δικούς σας με τα αμερικάνικα κολλέγια και τα ιδιωτικά σχολεία.

Και επειδή επιθυμείτε να γυρίσουμε πίσω, κανένα πρόβλημα, αλλά θα πάμε αρκετά πίσω.

Λοιπόν μία φορά και ένα καιρό, στη φίλη χώρα τη Γαλλία, ένας τρανταπεντάρης, μέτριος δικηγόρος, με μη ισχυρή παρουσία στην έναρξη της επανάστασης, ο Ροβεσπιέρος, κατάφερε να ελέγξει απόλυτα την κυβέρνηση της επανάστασης και για να «επαναφέρει» τη δημοκρατία, αποφάσισε την κατάργηση των υπουργών και την αντικατάστασή τους από εκτελεστικές επιτροπές και την Επιτροπή Κοινής Σωτηρίας (και τότε για σωτηρία μιλούσανε!).

Αυτή η επιτροπή για να επιβάλλει την σωτηρία, αποφάσισε και εφήρμοσε την πολιτική του «Μεγάλου Τρόμου», με τον νόμο «περί υπόπτων».

Αυτός ο νόμος καταργούσε κάθε ανακριτική διαδικασία και αφαιρούσε από τον κατηγορούμενο τη συνδρομή δικηγόρου. Το «δικαστήριο» είχε την επιλογή: ή αθώωση ή θάνατος.

Με λίγα λόγια κατηγορούσανε όποιον θέλανε, ως εχθρό της επανάστασης και τον στέλνανε στην γκιλοτίνα!

Και επειδή η Δύση πέρασε από τέτοιες καταστάσεις, καθιερώθηκε η αρχή: «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»!

Εσείς δηλαδή, θα αποδείξετε ότι είναι ένοχοι και όχι αυτοί ότι είναι αθώοι.

Ένοχος κύριοι, και όχι ανέλαβα ή δεν ανέλαβα την πολιτική ευθύνη. 

Και αφού Αλέξη, ανέφερες στη Βουλή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, να σου θυμίσω, ότι η υπόθεση έκλεισε, δεν υπήρξε κανένας ένοχος, οπότε σκάνδαλο δεν υπήρξε και στα πλαίσια της πολιτικής ηθικής θα έπρεπε να ζητήσεις συγνώμη, διότι πάλι εσύ ήσουν που μιλούσες στο Ελληνικό κοινοβούλιο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, κουνούσες το δάκτυλο και αναφερόσουν και σε ονόματα.

Αλέξη, αλήθεια με το Σκοπιανό τι γίνετε, τι χαμπάρια, πότε θα ενημερώσεις, το λαό που λατρεύεις!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]