Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ταξιδεύει με την Ομάδα «Πειραματική Σκηνή» «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Κιλκίς

Η Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς μετά από πρόσκληση που απηύθυνε  στη  Θεατρική  ομάδα «Πειραματική Σκηνή» του  Τμήματος  Θεατρικής   Υποδομής   του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας,  παρουσιάζει  την  παράσταση «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο  24  Φεβρουαρίου  στις  8.30μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς με είσοδο 8€, ανέργων, σπουδαστών, μαθητών 5€.

οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Kωνσταντίνος Αποστολίδης

Σκηνικά : Ροδούλα Παπαδάκη

Κοστούμια : ομάδα «Πειραματική Σκηνή»

Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Λάζαρος Μπίντσης

 Πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Sound effects and ambient performance: Λάζαρος Μπίντσης

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος – Kωνσταντίνος Αποστολίδης

Αφίσα – πρόγραμμα : Σίμος Καραγαβριηλίδης

Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

τους ρόλους ερμηνεύουν: 

Σολάνς: Όλγα Παπαδοπούλου

Κλαίρη: Εύη Μαρκοπούλου 

Κυρία:  Μαίρη Μεγγιάνη 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Τρεις γυναίκες, που στριμώχνονται σε δύο σώματα, ένα παράθυρο σε ένα σπίτι χωρίς καμία αχτίδα φωτός. Μια θεατρική παράσταση, στημένη και χιλιοπαιγμένη από τις δούλες στην υπέρτατη υπερβολή, πάνω σ’ ένα  σανιδένιο πάλκο καθημερινής ζωής. Ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας για μια ακόμη φορά παίζει μαζί σας ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ενηλίκων, που αναζητά την αλήθεια μέσα στην υπερβολή, τον ψίθυρο μέσα στην κραυγή, τη λογική μέσα από την τελετουργία, τη διέξοδο μέσα από τον παραλογισμό. Που αναζητά και αποζητά τη διανοητική συνέργεια των θεατών σ’ ένα παιχνίδι ερωταποκρίσεων με κυρίαρχο ερώτημα: θέλουμε να ονειρευόμαστε ξέροντας ότι υπάρχουν κι οι εφιάλτες? Ο Ζαν Ζενέ αναφέρει, ιερά ή όχι, οι δούλες είναι τέρατα, όπως είμαστε κι εμείς, όταν ονειρευόμαστε πως είμαστε τούτο ή εκείνο. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Εικαστικό φθινόπωρο 2026», ξεκινά η ετήσια έκθεση των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας διοργανώνει την καθιερωμένη ετήσια έκθεση «Εικαστικό Φθινόπωρο 2026» όλων των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων του.

Διαβάστε περισσότερα »

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Νάουσας στη συναυλία «Τραγουδάμε Καββαδία 50 χρόνια μετά…»

Τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Νάουσας θα μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]