Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

MyLiFi: Μια πρωτοποριακή λάμπα LED που εκπέμπει…Internet [Video]

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο τρόποι να φτάσει το Internet στις συσκευές μας. Είτε ενσύρματα μέσω καλωδίου Ethernet, είτε ασύρματα μέσω δικτύου WiFi. Η Oledcomm, όμως, πιστεύει ότι υπάρχει και τρίτος τρόπος: μέσω φωτός!

Η εταιρεία παρουσίασε στο CES 2018 την τεχνολογία για μια λάμπα γραφείου που ονομάζεται MyLiFi και μεταδίδει το Internet μέσω φωτεινών ακτίνων. Πρόσφατα, στράφηκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter για να ζητήσει την στήριξη του κοινού, έτσι ώστε να υλοποιήσει το project της.

Σύμφωνα με την Oledcomm, η μετάδοση του Internet μέσω του φωτώς είναι σημαντικά πιο ασφαλής σε σύγκριση με το παραδοσιακό WiFi, διότι αν ο επίδοξος hacker δεν έχει απευθείας πρόσβαση στο φως, τότε δεν υπάρχει τρόπος να παραβιάσει το δίκτυο. Παράλληλα, εξαλείφονται οι περιορισμοί του WiFi, όπως το εύρος του δικτύο, καθώς όπου υπάρχει φως, θα υπάρχει και Internet. Σχετικά με την ταχύτητα, οι δοκιμές έδειξαν ότι είναι εφικτή η αναμετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 23Mbps, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να φτάσουν στα 224Gbps.

Το MyLiFi δεν είναι φθηνό, πάντως, καθώς κοστίζει €699 για όσους στηρίξουν νωρίς το project, με την επίσημη τιμή να ανέρχεται στα €899 αν και εφόσον κυκλοφορήσει κάποτε στην αγορά.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρισμός για Όλους 2026: Ανοίγουν στις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για voucher έως 600 ευρώ

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» επιστρέφει για τη διετία 2026-2027 για χιλιάδες νοικοκυριά που προγραμματίζουν τις διακοπές τους εντός της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στις σημερινές κληρώσεις του Europa League και του Conference League

Τους υποψήφιους αντιπάλους του στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έμαθε ο ΠΑΟΚ καθώς έγιναν  γνωστά τα υπογκρούπ των κληρώσεων σε Europa και Conference League.

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]