Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σύσκεψη μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη και εκπροσώπων των ΤΟΕΒ Ημαθίας

Eποικοδομητική υπήρξε η σύσκεψη που κάλεσε  το πρωί της Τρίτης 9 Ιανουαρίου (χθες), στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε Ημαθίας και εκπροσώπων των 16 ΤΟΕΒ της Ημαθίας, που από την αρχή του 2018 εποπτεύονται πλέον από τον Β’  Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Στην σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Αλιείας της Π.Κ.Μ.  Κώστας Τερτιβανίδης και υπηρεσιακά στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε Ημαθίας.

Στην εισήγησή του ο οντιπεριφερειάρχης κ. Καλαιτζίδης καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε την μεταβίβαση της αρμοδιότητας εποπτείας των ΤΟΕΒ στις Περιφέρειες, χωρίς όμως την  αντίστοιχη πρόβλεψη από την κεντρική διοίκηση, για ενίσχυσή της με το απαιτούμενο προσωπικό και τους ανάλογους πόρους.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η ΠΚΜ και η Π.Ε Ημαθίας θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν για την ομαλή λειτουργία των ΤΟΕΒ, εν’ όψει και της νέας αρδευτικής περιόδου.

Ο  θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Παπάς περιέγραψε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, ώστε να προκύψουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Επίσης ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η ΠΚΜ,  με σκοπό την βελτίωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και διαβεβαίωσε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα βρίσκεται αρωγός του,ς σε ότι χρειαστούν στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, έθεσαν με τη σειρά τους τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τα οποία έλαβαν σαφείς κατευθύνσεις από τους κ.κ Καλαϊτζίδη και Παπά.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχόντες 10ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

            Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 διεξήχθη ο 10ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές 

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]