Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Ευνοϊκές οι συνθήκες για λύση χωρίς τον όρο Μακεδονία»

Στις εξελίξεις στο σκοπιανό ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

«Η χρονική συγκυρία και οι συνθήκες που επικρατούν στα Σκόπια και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ευνοούν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση για να διεκδικήσει και να φέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα, δηλαδή μία πλήρη συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους.

Σε καμία όμως περίπτωση η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υποχωρήσει από την εθνική κόκκινη γραμμή όπως αυτή διαμορφώθηκε πριν από 10 χρόνια στο Βουκουρέστι, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή. 

Όλα τα θέματα πρέπει να ενταχθούν σε μια συνολική βιώσιμη λύση, που θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση και εννοώ ότι μαζί με το θέμα της ονομασίας, έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα όπως οι αλυτρωτικές συμπεριφορές και η προπαγάνδα των Σκοπίων, η παραχάραξη της Ιστορίας, η χρήση συμβόλων κλπ. 

Ερωτηθείς ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι οι ευνοϊκές συνθήκες είναι η υιοθέτηση μιας πιο διαλλακτικής στάσης από τη νέα Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, αλλά και η έντονη επιθυμία των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο που θα γίνει τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Περιμένω μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αφού πρώτα ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, με συγκεκριμένη στρατηγική προκειμένου να πετύχει το βέλτιστο στόχο, ο οποίος είναι εφικτός πια. Η Κυβέρνηση των Σκοπίων, ως ένδειξη ότι πράγματι εννοεί όλα αυτά που λέει, πρέπει να προχωρήσει από τώρα στην αλλαγή ονομασιών  δρόμων και να κατεβάσει αγάλματα που ουσιαστικά υποκλέπτουν στοιχεία της δικής μας Ιστορίας και του Πολιτισμού», τόνισε ο κ.Τζιτζικώστας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]