Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΦΚΑ προς μεγαλοοφειλέτες: Ή ρυθμίζετε οφειλές ή δημοσιοποιούνται τα στοιχεία σας

Περιθώριο 30 ημερών θα έχουν από σήμερα 18.146 οφειλέτες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με χρέη από 150.000 ευρώ και άνω, που αθροιστικά αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση. Εάν δεν το πράξουν έως τις 30 Νοεμβρίου τότε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

Σήμερα το 50% των οφειλών του ΕΦΚΑ προέρχεται από 18.146 μεγαλο-οφειλέτες, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι αντιστοιχούν μόλις στο 2,26% του συνόλου των οφειλετών. Σημειώνεται πως συνολικά 803.000 οφειλέτες έχουν χρέη 23,5 δισ. ευρώ προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η συντριπτική πλειονότητα των οφειλών αυτών έχει δημιουργηθεί πριν από την κρίση και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ανεπίδεκτο είσπραξης, καθώς προέρχεται από ανενεργές επιχειρήσεις, ήτοι από οφειλέτες που εμφανίζονται σε οριστική διακοπή, πτώχευση ή εκκαθάριση.

Απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου έχει δώσει περιθώριο έως τις 30 Νοεμβρίου στους μεγαλο-οφειλέτες του ΕΦΚΑ να προβούν σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης διαδικασίας που ακολουθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το τεχνικό Μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί απέναντι στους πιστωτές για μπαράζ αναγκαστικών μέτρων, που αφορούν περισσότερους από έναν στους δύο οφειλέτες του Δημοσίου με στόχο να επιτευχθούν να μπουν στα κρατικά ταμεία τα προβλεπόμενα έσοδα.

Στο στόχαστρο της εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έχουν μπει χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία με στόχο τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών στο 55% των οφειλετών έως το τέλος του χρόνου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]