Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επιτυχημένη η πρόβα τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η πρόβα της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία, με την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου στον ρόλο της Αρχιέριας. Την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018 στην Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. Το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί στον ναό της Ήρας σύμφωνα με την παράδοση, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, με παρόντες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό της Νοτίου Κορέας Nak-Yon Lee, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής “PyeongChang 2018” και σύσσωμη τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο.

Ο 24χρονος χιονοδρόμος Απόστολος Αγγέλης θα είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος κατά την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μετά το πέρας της επταήμερης λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους (θα περάσει 28-29 Οκτωβρίου από Νάουσα και Βέροια) το Ολυμπιακό Φως θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας, στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φουσκωμένα» έρχονται τον Οκτώβριο τα πράσινα τιμολόγια, σε σχέση με τα μπλε

–Χρεώσεις και αυξήσεις, ανά πάροχο Μεγάλη διαφορά καταγράφεται στα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ των πράσινων τιμολογίων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα »

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) παρέστη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, υπογραμμίζοντας τη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]