Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σε κρίσιμη καμπή η ΕΒΖ ενόψει ζαχαρικής καμπάνιας

Δεν έδωσε απάντηση στο κρίσιμο θέμα επιβίωσης της Βιομηχανίας Ζάχαρης η τακτική γενική συνέλευση της ΕΒΖ χθες, αφού το θέμα της πώλησης των δύο θυγατρικών της Σερβίας, αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης και της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς, παραπέμφθηκε σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση.  

Στην εξ αναβολής χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΕΒΖ, ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Χατζηδιαμαντής πρότεινε έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα της πώλησης των θυγατρικών, αφού οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλα αυτά διαδραματίζονται ενώ η ΕΒΖ βρίσκεται μπροστά στην έναρξη της ζαχαρικής καμπάνιας και θα χρειαστεί κεφάλαια από την Τράπεζα. Την ίδια ώρα που η προσφορά για τις θυγατρικές (από το ΜΚ Group) θα βρίσκεται στο τραπέζι ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στην παρούσα φάση η ΕΒΖ λειτουργεί με ίδιους πόρους, με τις εισπράξεις δηλαδή από τις πωλήσεις ζάχαρης, με τα αποθέματα όμως σταδιακά να εξαντλούνται. Είναι δεδομένο ότι για να παραχθεί νέα ζάχαρη θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η νέα καμπάνια μέσα στο επόμενο δίμηνο, αλλά και να πληρωθούν οι τευτλοπαραγωγοί.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχόντες 10ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

            Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 διεξήχθη ο 10ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές 

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]