Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τρείς ακόμα θεατρικές παραστάσεις για τον Ιούλιο στο ΔΙΟΝ

Με τρείς θεατρικές παραστάσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου για τον φετινό μήνα Ιούλιο.

 

ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ

Η πρώτη από τις τρείς θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζεται την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου. Πρόκειται για την τραγωδία  «Ευμενίδες» του Αισχύλου, από την θεατρική ομάδα «Σκευή».

Το έργο δομείται γύρω από την σύγκρουση παλαιάς και νέας θεϊκής τάξης, αρχαίου και νέου δικαίου, θεϊκού και κοσμικού δικαίου, αυτοδικίας και ανεξάρτητης δικαιοσύνης , μύθου και λόγου, οίκου και πόλεως, μητριαρχίας – πατριαρχίας, αρσενικού – θηλυκού. Στόχος του έργου είναι η τελική σύνθεση των δυο αντίθετων συστημάτων δικαίου με την επικράτηση ενός δίκαιου οργάνου απονομής δικαιοσύνης στις κοινωνίες των ανθρώπων.

Σκηνοθεσία Αφροδίτη Ματκάρη.

Πρωταγωνιστούν: Χ. Αδαμίδου, Σ. Γκυρτή, Β. Καλφάκης, Φ. Κανελλοπούλου, Ι. Κοσσένα, Α. Μαγγόνας, Μ. Ρεγκούκου, Μ. Σπανάκης, Μ. Τσεκούρας

Μουσική επιμέλεια: Αλκιβιάδης Μαγγόνας. Επιμέλεια κίνησης:  Σάντρα Λειβαδάρα.

Γενική είσοδος: 12 €. Ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών: 10€

Προπώληση: viva.gr

 

ΗΛΕΚΤΡΑ

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, στις 9:30 μ.μ., το Δημοτικό θέατρο Κολινδρού υποδέχεται μια ακόμα τραγωδία. Το «Διάχρονο Θέατρο» ανεβάζει την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, μουσική Γιάννη Ιωάννου, σκηνικά ΧάρηΣεπεντζή, χορογραφίες Φαίης Σούκου, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαίρη Βιδάλη,  Γιάννης Αϊβάζης, Κώστας Φραγκολιάς,  Λουκία Παπαδάκη, Στέλιος Γεράνης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη,  Κώστας Φραγκολιάς , Σάββας Σουρμελίδης, Καλλιόπη Βέττα, Μαρία Γούλα.

Χορός: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Έλενα Πετροπούλου, Δέσποινα Χαριάτη. Βοηθός σκηνοθέτη:  Έλενα Πετροπούλου.

Η πλοκή του έργου: Η Ηλέκτρα ζει στο Άργος θρηνώντας τον πατέρα της,  Αγαμέμνονα και κατηγορώντας ανοιχτά τη μητέρα της, Κλυταιμνήστρα, και τον άντρα της, Αίγισθο, για τη δολοφονία του. Η αδελφή της, η Χρυσόθεμις, συμμερίζεται τη στενοχώρια της Ηλέκτρας και εύχεται και αυτή να επιστρέψει ο αδελφός τους, ο Ορέστης, και να εκδικηθεί, αλλά φέρεται με πολύ πιο συμβατικό τρόπο αποδεχόμενη την κατάσταση, καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Γενική είσοδος 12 ευρώ. Ανέργων-φοιτητικό: 5 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ.

 

ΖΟΡΜΠΑΣ

Ο θεατρικός Ιούλιος  του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου ολοκληρώνεται την Κυριακή 30-7-2017, στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου με την παράσταση «Ζορμπάς».

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί και ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου διασκευάζουν το γνωστό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»  με τις μελωδίες της αυθεντικής μουσικής που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Νίκος Βερλέκης, Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, ΤαμίλαΚουλίεβα, Άννα Μονογιού, Μέμος Μπεγνής, Τάκης Παπαματθαίου, Ρένος Ρώτας, Γιώργος Παράσχος, Γρηγόρης Σταμούλης. 

Συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  ΜαριαλέναΡοζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, ΝικορέστηςΧανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη.

Γενική είσοδος: 20 ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων και ΑΜΕΑ: 15 ευρώ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ της Σερβίας, φιλοξενεί η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα »

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, ώρα 8.00 μ.μ., στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια (Α. Αντωνιάδη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]