Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φρόσω Καρασαρλίδου: Δυνατότητα αύξησης της πρόσβασης των γυναικών στην ελληνική γη

Στην ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, που οργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου Νάουσας στο Αγγελοχώρι, παραβρέθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Στον χαιρετισμό της μάλιστα τόνισε ότι αισθάνεται διπλή ικανοποίηση: πρώτα για την τιμητική πρόκληση ενός συλλόγου που ξεκίνησε με όραμα να διασώσει, να προστατέψει και να αναδείξει την πλούσια, ετερογενή και πολυσύνθετη πολιτιστική κληρονομιά του κάμπου, αλλά και για την επιλογή του θέματος της ημερίδας. 

«Σήμερα συζητάμε για τη γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα. Βλέπω πως έπονται εισηγήσεις για τη γυναίκα του χτες και τη γυναίκα του σήμερα, για τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, για την αγροτική γυναικεία επιχειρηματικότητα. Θέματα που δεν συζητούμε συνήθως, παρά την κρισιμότητά τους. Η αγροτική επιχειρηματικότητα είναι ένα τεράστιο ζήτημα από μόνο του. Ζήτημα που μας καλεί να απαντήσουμε στο πώς φανταζόμαστε την παραγωγική δομή της χώρας τα επόμενα χρόνια. Και ποια θα είναι η θέση της γυναίκας στο νέο παραγωγικό μοντέλο. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από διάφορα προγράμματα δίνεται η δυνατότητα να αυξηθεί η πρόσβαση των γυναικών στην ελληνική γη. Προσφέρονται επιδοτήσεις σε πρωτοβουλίες γυναικών που θέλουν να καλλιεργήσουν τα εδάφη ή να μεταποιήσουν προϊόντα. Προσφέρεται νομική και θεσμική στήριξη και ώθηση στις ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίες μπορούν να είναι η αιχμή της μετάβασης σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας» σημείωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ωστόσο διέκρινε ότι τα εμπόδια στην προσπάθεια αυτή είναι πολλά.

«Η οικονομική κρίση, οι ανδροκεντρικές παραδόσεις χρόνων είναι κάποια από αυτά. Σ’ αυτό το κυνήγι των ίσων ευκαιριών είμαστε όλοι μαζί, γυναίκες και άνδρες. Και μένουν πολλά να γίνουν από όλους μας. Καλώ σήμερα όλους όσοι παρευρίσκονται σε αυτή την ημερίδα, να καταθέσουν τις ιδέες τους και το όραμά τους, τις προτάσεις τους για να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο» είπε κλείνοντας η κ. Καρασαρλίδου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ, στο Επιμελητήριο Για το εθνικό πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, ενημέρωσε φορείς και πολίτες της Ημαθίας, η αν. υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη

-Επίσκεψη Κινητών Ομάδων σε Φυτειά, Αρκοχώρι και Αγγελοχώρι   Για το εθνικό πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και την προσπάθεια του Υπουργείου να

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]