Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η δύσκολη ώρα ενός ακόμη αποχωρισμού

Δυο προσφυγόπουλα, στο παγκάκι με τη δασκάλα τους, κλαίνε αγκαλιά! Είναι η στιγμή του αποχαιρετισμού στο σχολείο των προσφύγων της Αλεξάνδρειας, πέντε μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Παιδιά που έφτασαν στη χώρα μας με ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τη φρίκη του πολέμου, φοίτησαν στα σχολεία μας με χαρά, βιώνοντας την ασφάλεια, την αγάπη, την αποδοχή. Το εκπαιδευτικό σύστημα πήρε όπως φαίνεται πολύ καλό βαθμό γι’ αυτό το πεντάμηνο, όπως και οι τοπικές κοινωνίες, που ύψωσαν τοίχο προστασίας σε όσους θέλησαν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας του Ξένιου Δία και των προσφύγων.

Καλό καλοκαίρι στα προσφυγόπουλα! Ευχόμαστε σύντομα να ανοίξει γι’ αυτά και τις οικογένειές τους ο δρόμος του τελικού τους προορισμού.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Για την ενίσχυση των αθλητριών του συλλόγου ΑΠΣ ΒΕΡΟΗ Βέροιας η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη

 Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με έντονο κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΕΡΟΗ Βέροιας. Η συναυλία θα

Διαβάστε περισσότερα »

Το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη στην Ελ. Βενιζέλου 28 Βέροια . Το γιορτάζει μαζί με τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]