Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φώφη Γεννηματά από την Αλεξάνδρεια: Ο εναλλακτικός δρόμος προϋποθέτει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και εθνικό σχέδιο

Στην Ημαθία περιοδεύει από το πρωί της Δευτέρας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Γύρω στις 10:30 την πρόεδρο υποδέχτηκαν στην Αλεξάνδρεια στελέχη και μέλη του κόμματος, όπως και επαγγελματικοί φορείς -Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Αγροτών- προκειμένου να την ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ομιλία της που έγινε σε κεντρικό καφέ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έδειξε ενθουσιασμένη για τη μαζική προσέλευση του κόσμου, αναφέρθηκε εκτενώς στη συμφωνία που ψήφισε λίγες μέρες πριν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «είναι μια συμφωνία που ψήφισαν χωρίς να έχουν τη νομιμοποίηση, που δεσμεύει τη χώρα μέχρι το 2021, χωρίς να φέρουν καμία χρηματοδότηση -πράγμα που γίνεται πρώτη φορά- με τους όρους αυτής της συμφωνίας να μοιάζουν με μια συνθηκολόγηση ηττημένου».

Όσον αφορά στο θέμα της διαπραγμάτευσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «στην πραγματικότητα δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. Καθυστέρησαν σκόπιμα με αποτέλεσμα να μεγαλώσει ο λογαριασμός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε οι περικοπές ούτε και η μείωση των συντάξεων προβλέπονταν πέρυσι το φθινόπωρο. Το μόνο πράγμα που διαπραγματεύτηκαν ήταν το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων, να πάνε όσο πιο πίσω γίνεται για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο».

Όσον αφορά στο ερώτημα αν μέσα σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ελπίδα, αν δηλαδή μπορεί να κάνει κάποιος κάτι διαφορετικό, η κ. Γεννηματά έδειξε να είναι απόλυτα πεπεισμένη. Όπως είπε, «υπάρχει ελπίδα και υπάρχει και εναλλακτικός δρόμος, αλλά προϋποθέτει πάνω από όλα τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων γύρω από ένα εθνικό σχέδιο για το πώς θα πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί παρά να στηριχθεί στην παραγωγή. Ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, είναι βασικοί πυλώνες αυτής της προσπάθειας. Όχι μόνο μεγάλες επενδύσεις. Ναι στις μεγάλες επενδύσεις αλλά η ραχοκοκαλιά ήταν και παραμένει η μικρομεσαία επιχείρηση και πρέπει να βρούμε κίνητρα για τους μικρομεσαίους για να μπορέσουμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη, τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Νάουσα (επιχείρηση Βαρβαρέσου, συνάντηση με αγρότες κ.ά.) και τέλος το δημαρχείο Βέροιας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]