Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η θέση μας – Έξυπνες πόλεις ο μεγάλος μας στόχος

Χρηματοδότηση για την υλοποίηση μελέτης των μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στο δίκτυο ύδρευσης αναζητεί ο Δήμος Βέροιας με την επίσκεψη του δημάρχου και του προέδρου της ΔΕΥΑΒ χθες στα υπουργεία της Αθήνας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Νάουσας παρουσίασε το σχέδιο “έξυπνη Νάουσα” στο συνέδριο Connected Cars στην Αθήνα: από την παραγωγή ενέργειας στη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους επισκέπτες και τους δημότες.

Οι έξυπνες πόλεις θα πρέπει να είναι (και είναι όπως βλέπουμε) ένα στοίχημα για τους δήμους της περιοχής μας. Με εφαρμογές που μπορούν να υλοποιηθούν σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, χαρίζοντας εικόνες προόδου στον τόπο μας και ψυχολογία, αλλά φυσικά και περιβαλλοντικές ανάσες.

Οι δήμοι Βέροιας και Νάουσας λόγω επικλινούς εδάφους έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το δίκτυο ύδρευσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας -και άρα πόρων. Και το κάνουν. Όπως διαθέτουν αμφότεροι έναν φιλόδοξο σχεδιασμό αξιοποίησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων (η Αλεξάνδρεια έχει από το 2016 προμηθευτεί δύο οχήματα και τα ενέταξε στον στόλο του δήμου) στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης που κατάθεσαν στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και αναμένουν την έναρξη εφαρμογής της υλοποίησής του ίσως και μέσα στο έτος.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτά τα έργα να είναι μόνο η αρχή. Διότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Οι έξυπνες πόλεις εκτός από σύγχρονες και οικολογικότερες είναι και οικονομικότερες πόλεις. Καλοδεχούμενη κάθε πρόταση στην κατεύθυνση αυτή, για λόγους ουσίας, αλλά και επειδή θα αλλάξει την ατζέντα από τα τετριμμένα μιας αιώνιας καθημερινότητας χωρίς φαντασία και όραμα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρινάκης: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία. Την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]