Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και πήρε άδειες παραγωγής το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο. Μικρό Αιολικό και από την TERNA

Σε τελικό στάδιο είναι κατά τις πληροφορίες μας το έργο του αιολικού πάρκου στο Βέρμιο (στα όρια των δήμων Βέροιας, Νάουσας και Εορδαίας). Έγκυρες πηγές τονίζουν στον «Λαό» ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα και οι Ισπανοί Επενδυτές είναι καθόλα έτοιμοι να ξεκινήσουν την επένδυση, για την οποία έχουν ψηφίσει θετικά τα δημοτικά συμβούλια Βέροιας και Νάουσας το 2012.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών σε όλο το πλάτωμα του Βερμίου και εντός των ορίων Ημαθίας και Κοζάνης , προϋπολογισμού 750 εκατ. ευρώ, συνολικής ισχύος 614 MW. Οι ανεμογεννήτριες θα εγκατασταθούν σε έκταση 120.000 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 86.000 στρέμματα έχει εκμισθώσει η εταιρεία από τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Σελίου.

Το έργο έχει λάβει έγκριση από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και εξασφάλισε τις άδειες παραγωγής.

Όσον αφορά στα οφέλη της τοπικής κοινωνίας, ο Δασικός Συνεταιρισμός Σελίου θα λάβει ετήσιο μίσθωμα ύψους 100.000 ευρώ, ενώ οι τρεις εμπλεκόμενοι δήμοι θα έχουν λαμβάνειν ειδικό τέλος 3% επί των ετησίων εσόδων της επένδυσης.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 380 προσωρινές θέσεις εργασίας, κατά τη φάση κατασκευής του και 30-40 μόνιμες θέσεις όταν ξεκινήσει να λειτουργεί το αιολικό πάρκο.

 Και από την TERNA

Πολύ πιο ώριμο να ξεκινήσει είναι ένα ακόμη αιολικό πάρκο μικρότερης ωστόσο ισχύος (20 MW, με 14 ανεμογεννήτριες) από την εταιρεία TERNA Ενεργειακή, στο δασόκτημα Γεωργιανών και Ξηρολιβάδου. Το γεγονός αυτό μάλιστα ενισχύθηκε από την πρόσφατη δωρεά 200.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη κατασκευάστρια εταιρεία προς τον δήμο Βέροιας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του Τελωνείου στους χώρους της Αμάλθειας Α.Ε. στην Κουλούρα.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]