Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το «ταφικό έθιμο» αναβίωσε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας

Με ευλάβεια, σεβασμό και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αναβίωσε την Κυριακή του Θωμά στις 23 Απριλίου 2017 για δεύτερη χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας το «Ταφικό Έθιμο». Ένα έθιμο που έχει αρχαιοελληνικές ρίζες και συνδεδεμένο άρρηκτα με την ποντιακή παράδοση γεγονός που φανερώνει την πίστη του ποντιακού λαού στην χριστιανική αντίληψη για την ανάσταση των νεκρών και το σεβασμό και την τιμή προς εκείνους. 

Ο εφημέριος του χωρίου πατέρας Χρήστος τέλεσε τρισάγιο  υπέρ όλων των κεκοιμημένων, ενώ όλοι μαζί οι παραβρισκόμενοι έψαλαν το «Αιωνία τους η Μνήμη», ρίγη συγκίνησης  προκάλεσε το «Αναστωρώ» ,που τραγούδησε η Νίκη Παραστατίδου στη μνήμη των νεκρών. Σε όλους τους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν εδέσματα και κόκκινο κρασί, την εκδήλωση τίμησαν ο σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Αγ,Γαβράς, ο σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας, ο σύλλογος Ποντίων Μελίκης. 

«Ανάσταση στις ψυχές των ανθρώπων που χάσαμε. Ανάσταση στις ψυχές των ορθόδοξων χριστιανών που με βία άφησαν την τελευταία τους πνοή στα άγια χώματα του Πόντου»

Το Δ.Σ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]