Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στο τέλος του μήνα η ψήφιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων». Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Προηγουμένως, την Τετάρτη του Πάσχα, θα γίνει η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Το νομοσχέδιο ήταν αντικείμενο πολύμηνων συζητήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς και στόχος του είναι να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη διάσωση των επιχειρήσεων καθώς όλες οι προηγούμενες πρωτοβουλίες οδήγησαν στο κενό», ανέφερε η γενική εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έχουν προβλεφθεί εχέγγυα εμπιστευτικότητας ώστε ακόμη και αν αποβεί άκαρπη η προσπάθεια, να μην στιγματίζεται καμία επιχείρηση.

Η Θ. Τζάκρη ανέφερε ότι μια σημαντική καινοτομία αυτού του νομοσχεδίου έγκειται στη δυνατότητα που θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενοι να επωφελούνται από τις πρόνοιες του νόμου, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνταν από προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος.

Ειδικά για τις οφειλές προς το Δημόσιο, η βουλευτής επισήμανε ότι στο νομοσχέδιο μπαίνουν οι οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τους ΟΤΑ. Δεν ρυθμίζονται μόνο όσες οφειλές έχουν προέλθει από την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων. 

«Με το που προσέρχεται η τράπεζα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αρχικά, διαγράφονται το σύνολο των τόκων υπερημερίας και επίσης σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το δημόσιο φεύγουν αυτόματα το 95% των προστίμων προς τη φορολογική διοίκηση και το 85% των προσαυξήσεων και των τόκων μη εμπρόθεσμης καταβολής», σημείωσε.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αρθρο του Γρηγόρη Δημητριάδη – Όταν οι άνθρωποι κατέστρεφαν βιβλία, η ανθρωπότητα βυθιζόταν στο σκοτάδι

Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου Η καταστροφή βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα »

Β΄ φάση δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων για προσωρινούς αναπληρωτές στις ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2026–2027

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλεί τα ενταγμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτικών για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας να υποβάλουν

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]