Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με 14 ομάδες το πρωτάθλημα και τίτλος μέσω play offs αποφάσισε το Δ.Σ της Super League

Αλλάζει σελίδα η Super League! Στο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) τέθηκε επί τάπητος το πλάνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος.

Και μετά την ψηφοφορία από τους 16 εκπροσώπους των ΠΑΕ, η απόφαση που πάρθηκε είναι η εξής:

Από τη σεζόν 2018-19 οι ομάδες της Super League θα είναι 14, ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή θα κρίνεται μέσα από την διαδικασία των play offs, απ’ την ερχόμενη κιόλας σεζόν.

Για τα play offs την αγωνιστική περίοδο 2017-18, οι αγώνες κατάταξης θα αφορούν τις θέσεις 1-6. Δύο ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας (θέσεις 15-16), ενώ εκκρεμεί τι θα γίνει με τα υπόλοιπα εισιτήρια. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η 15η και η 16η ομάδα να υποβιβαστούν απευθείας, ενώ η 13η και η 14η θα διεκδικήσουν μία θέση στην Super League παίζοντας μίνι πρωτάθλημα με τον δεύτερο της Football League. Ο πρώτος της β’ κατηγορίας ανεβαίνει απευθείας.

ΑΕΛ, Παναιτωλικός και Λεβαδειακός ψήφισαν “όχι” στη μείωση των ομάδων, η ΕΠΟ λευκό, ενώ υπέρ τάχθηκαν οι υπόλοιπες 13 ομάδες. Στο ΔΣ αντίθετα δεν ελήφθη απόφαση για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]