Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η γιορτή της άνοιξης για Ελλάδα – Ουζμπεκιστάν και οι δημιουργίες της Λίλας

Τη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης NAVRUZ και τα 25 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ουζμπεκιστάν γιόρτασαν την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο CARAVEL HOTEL ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν Όλιμ Κασίμοβ και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού Συνδέσμου Ξενοφών Λαμπράκης.

 

Πολλοί υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι υπουργείων, καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, γιατροί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι εκλεκτοί φίλοι τίμησαν δεόντως με την παρουσία τους τη γιορτή της Αναγέννησης.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η μεγάλη επιρροή του Έλληνα Μεγαλέξανδρου στην περιοχή του σημερινού UZBEKISTAN, αφού παντρεύτηκε την τοπική πριγκίπισσα ΡΩΞΑΝΗ. Μετά τις ομιλίες των επισήμων και προβολή ντοκιμαντέρ για το σημερινό Ουζμπεκιστάν (πρωτεύουσα η Τασκένδη) οι καλεσμένοι γεύτηκαν τα ουζμπέκικα εδέσματα και το περίφημο ΠΛΟΦ (плов).

 

Στην εκδήλωση η εικαστικός από τη Νάουσα Λίλα Δίδου παρουσίασε τις νέες της ανοιξιάτικες δημιουργίες. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου Συναυλία – αφιέρωμα στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

O Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε συνεργασία με το Σύνολο Αστικής Λαϊκής Μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου «Προορισμός: Ταξίδι», από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στη ΒΙΒΟΝ

Οι προβολές της δράσης «Προορισμός: Ταξίδι» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίζονται την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 21.00, στη ΒΙΒΟΝ με

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]