Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έρχεται η Δικαστική Αστυνομία Συγκροτήθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή συγκροτήθηκε ειδική 6μελής νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ίδρυση υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας που είναι ένα από τα πάγια αιτήματα των δικαστών.

Η σύσταση και λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας που θα συνεπικουρεί το έργο των δικαστικών αρχών σε έρευνες και σε δικαστικές ενέργειες, έχει προβλεφθεί από το νόμο 2145/1993, αλλά έκτοτε παρά την παρέλευση 24ετών παραμένει γράμμα κενό παρά τις διάφορες προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί η σύστασή της.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, στην ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν: 1) Άννα Ζαΐρη αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα της πρόεδρος και μέλη οι: 2) Μαρία Σιμιτσή- Βετούλα Εφέτης Αθηνών, 3) Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αντεισαγγελέας Εφετών, 4) Κωνσταντίνος Σαργιώτης, πρόεδρο Πρωτοδικών, 5) Αντώνιος Αλαπάντας πρόεδρος Πρωτοδικών, 6) Νικόλαος Δεληδήμος εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και 7) Ελένη Λάππα δικηγόρος, ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γενικού γραμματέα του Yπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, η επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 30 Απριλίου 2017.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]