Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ταξίδι στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας μέσα από το μουσείο των Αιγών

Την εικόνα αυτή θα αντικρίζει από το τέλος του χρόνου ο επισκέπτης του νέου πολυκεντρικού μουσείου των Αιγών, σε μια εντυπωσιακή εμπειρία, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Ημαθίας, αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη. Η ίδια κάνει λόγο για μια πρωτοποριακή παρουσίαση εναλλασσόμενων πόλων ενδιαφέροντος σε έναν ενιαίο αρχαιολογικό χώρο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους βασιλικούς τάφους, το ανάκτορο των Αιγών, το τεράστιο αρχαιολογικό πάρκο 500 στρεμμάτων, τη νεκρόπολη των Αιγών αλλά και το κτήριο του πολυκεντρικού μουσείου των Αιγών.

 

“Το νέο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών θα είναι το απόλυτο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, ένας λόγος για να μείνει ο επισκέπτης εκεί τουλάχιστον μια ολόκληρη μέρα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να αυξήσει το χρόνο παραμονής, εφόσον η επίσκεψη στο μουσείο συνδυαστεί και με άλλους σημαντικούς χώρους όπως η παλιά βυζαντινή Μητρόπολη στη Βέροια. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι ήδη η έκθεση των βασιλικών τάφων της Βεργίνας προσελκύει 200.000 με 220.000 επισκέπτες τον χρόνο, καθιστώντας μια στείρα, τουριστικά, περιοχή όπως η Ημαθία ως το πλέον επισκέψιμο μουσείο και αρχαιολογικό χώρο από τους Δελφούς και πάνω” τονίζει η κ. Κοτταρίδη.

 

Επιχειρώντας μια πρώτη αναλυτική παρουσίαση του χώρου του νέου πολυκεντρικού μουσείου των Αιγών στο κοινό, κάνει καταρχάς λόγο για μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. “Πρόκειται για ένα σύνολο μουσειακών χώρων ή μνημείων, έναν αρχαιολογικό χώρο με πολύ μεγάλη έκταση και διάσπαρτα μνημεία, ένα κέντρο ανοιχτό στο χώρο, με περισσότερα από ένα σημεία ενδιαφέροντος, κατασκευές μουσειακού τύπου και μνημεία αναδεδειγμένα. Αυτό είναι το νέο πολυκεντρικό μουσείο” εξηγεί.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]