Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Γιορτή των Γραμμάτων και Κοπή Βασιλόπιτας από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Με επιτυχία και με παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ιστορία, ήθη-έθιμα, βραβεύσεις. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μωυσιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση του, τη  Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Χρήστος, με το φλουρί να πέφτει στην μητέρα όλων μας Παναγία, σηματοδοτώντας άλλη μια ευλογημένη χρόνια. 

Ακολούθησε ομιλία «Ο Βίος του Μ. Βασίλειου» που αποτελεί την κορωνίδα των Αγίων του Πόντου καθώς και το Έθιμο της Βασιλόπιτας με τον αφηγηματικό λόγο του φίλου και μέλος του συλλόγου μας Απόστολου Εμμανουηλίδη.

Την σκυτάλη πήρε η αγαπητή κα. Ελένη Σαββίδου, επί σειρά ετών δασκάλα του χωριού, η οποία μας ταξίδεψε στα «Έθιμα του Πόντου Τότε και Τώρα» μέσα από θεατρικό, αφηγήσεις, χορωδία, μονόπρακτο, με τη συμμετοχή των παιδιών του συλλόγου, συνεπαίρνοντας μικρούς και μεγάλους. 

Ακολούθησε η ανασκόπηση της δημιουργικής χρονιάς που πέρασε από τη γραμματέα του συλλόγου κα. Παμπουχίδου Ηλιάνα, ενώ ταυτόχρονα  οι παραβρισκόμενοι παρακολούθησαν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς. 

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή υποτροφιών σε έξι μαθητές μέλη του συλλόγου για την ενασχόληση τους με την παράδοση και τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ιδιαίτερη απονομή έγινε στη Μαρία Σιδηροπούλου, στολίδι του συλλόγου και φωτεινό παράδειγμα όλων μας, για την εισαγωγή της στο Τ.Ε.Ι. Νοσηλευτικής Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των απονομών διαβάστηκαν αυτούσια αποσπάσματα των εργασιών των παιδιών που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης. 

Επιβεβαιώνοντας εμπράκτως πως το έργο που επιτελεί η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είναι καταλυτικό και πέραν του δέοντος ουσιώδης μιας και που κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταλαμπαδεύσει στους νέους τον ιερό σκοπό της διαιώνισης της ποντιακής ιστορίας, ως άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας.

Η βραδιά έκλεισε με ποντιακό γλέντι συνοδευόμενο από τα πλούσια κεράσματα των γυναικών του συλλόγου. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι πατέρες Διονύσιος και Χρήστος η βουλευτής Ημαθίας κα. Καρασαρλίδου Φρόσω, ο πρώην βουλευτής κ. Φωτιάδης Ηλίας,  ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Γαιτανίδης Θεόδωρος. κα Λαζαρίδου Δέσποινα, κα Τσαγγαλίδου Νόπη, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Αγγελοχωρίου κ. Σπαθόπουλος Ευθύμης και Πολυπλατάνου κ. Πρόιος Χρήστος, η τοπική σύμβουλος Χαρίεσσας κα. Κουμλίδου Μαίρη , ο ποντιακός σύλλογος Αλεξάνδρειας, ο πολιτιστικός σύλλογος Σταυρού «Η πρόοδος», η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, τα Ποντιακά Νιάτα Ζερβοχωρίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & δοτών μυελού των οστών Χαρίεσσας.

 

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας ευχαριστεί Θερμά όλους όσους παραβρεθήκαν στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς. Ελπίζουμε στο μέλλον να θαυμάσουμε και άλλες επιτυχίες των νέων μας σε όλους τους τομείς της ζωής και τους υποσχόμαστε ότι θα είμαστε κοντά τους ως μέλη του κοινωνικού και μορφωτικού σωματείου που ονομάζεται  Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]