Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ο Βεροιώτης ογκολόγος Αν. Στάθης τιμήθηκε στη Ζυρίχη για την έρευνα νέου φαρμάκου κατά των λεμφωμάτων

Είναι κοινό μυστικό ότι οι Έλληνες γιατροί διαπρέπου και διακρίνονται στο εξωτερικό για τη δουλειά τους, τόσο επάνω στην επιστήμη τους όσο και στον τομέα της έρευνας. Μεταξύ αυτών και οι βεροιώτης ογκολόγος Αναστάσιος Στάθης του Ιωακείμ, ο οποίος τιμήθηκε στη Ζυρίχη με το βραβείο έρευνας του Ιδρύματος Pfizer για την μελέτη ενός νέου φαρμάκου που αφορά την αντιμετώπιση μιας πολύ σπάνιας και επιθετικής μορφής καρκίνου.

Ο Αναστ. Στάθης, 39 ετών, αφού τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο της Βέροιας, σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Παβίας, στην Ιταλία και τελείωσε με άριστα τόσο τη Σχολή όσο την ειδικότητα στην ογκολογία. Στη συνέχεια βρέθηκε με υποτροφία στο Τορόντο του Καναδά που εξειδικεύτηκε στον τομέα του και κυρίως στα λεμφώματα.

Και επειδή τα Ιατρικά Ινστιτούτα δεν αφήνουν τους άριστους, από τον Καναδά εγκαθίσταται στην Ελβετία (Belinzona) όπου εργάζεται ως Επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών, την Κλινική του Ινστιτούτου Ογκολογίας της Ιταλόφωνης Ελβετιας. Η έρευνα της ομάδας του τιμήθηκε στις 26 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που έγινε στη Ζυρίχη.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Σε ισχύ από αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου το Νέο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας

Σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου το νέο πρόγραμμα λειτουργίας του Δημοτικού κολυμβητηρίου. Αλεξάνδρειας. Για

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Mπαρτζώκας: Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες – Στην Παναγία Σουμελά υποδέχθηκε ως Εκπρόσωπος της Βουλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, πνευματικό σύμβολο του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]