Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η θέση μας – Οδύσσεια χωρίς επιστροφή

Την κατάσταση στην Ελλάδα, που την περιγράφει ως «ελληνική τραγωδία», επιχειρεί να περιγράψει άρθρο του Financial Times Magazine. Ο ανταποκριτής του γνωστού περιοδικού για την κεντρική Ευρώπη παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα με ένα οδοιπορικό στην επαρχία, ξεκινώντας από το παράδειγμα του χωριού Εφύρα στην Ηλεία, μιας περιοχής που, όπως υπενθυμίζει, ονοματίστηκε από τον Όμηρο ως ένα από τα σημεία που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας.

Για να αποδείξει μάλιστα τη βασιμότητα των ισχυρισμών του, ο ανταποκριτής της εφημερίδας παραθέτει μια σειρά αριθμών:

– η χώρα χρωστάει περίπου 320 δισ. ευρώ 

– η ανεργία βρίσκεται στο 23% και το 44% των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών βρίσκονται χωρίς δουλειά

– πάνω από το ένα πέμπτο των Ελλήνων ζουν χωρίς θέρμανση ή τηλεφωνική σύνδεση

– το 2015 το 15% του πληθυσμού ζούσε σε συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας όταν το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2%

Σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον, η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί ακόμη και σήμερα μεθόδους πρόωρης συνταξιοδότησης κατηγοριών Ελλήνων και Ελληνίδων, ενώ κατά καιρούς διαβάζουμε ειδήσεις για προσλήψεις και αυξήσεις μισθών στο δημόσιο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά, στη νέα ελληνική τραγωδία, κανείς δεν είναι σίγουρος αν ο Οδυσσέας επιστρέψει στην Ιθάκη.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]