Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Βεσυρόπουλος: Ενώ οι οφειλές στην εφορία αυξάνονται, η κυβέρνηση φέρνει νέους φόρους

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την συνεχή αύξηση των οφειλών των πολιτών προς την εφορία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία αυξάνονται συνεχώς κατά μέσο όρο, με ρυθμό 1 δις ευρώ το μήνα. Όλοι, εκτός από την Κυβέρνηση, αντιλαμβάνονται ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Τον Οκτώβριο οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία σκαρφάλωσαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 92,3 δις ευρώ, ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50% του Α.Ε.Π., ποσοστό – ρεκόρ στις χώρες της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 2015, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οφειλές των πολιτών προς την Εφορία έχουν αυξηθεί κατά 23,5 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση είναι ασυνεπής και έχει κάνει στάση πληρωμών με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων να έχουν φτάσει τα 3,3 δις.

Και τη στιγμή που η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει τους μισούς Έλληνες να χρωστάνε στην εφορία, η Κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε κατασχέσεις σε 804.000 πολίτες με 1.600.000 να περιμένουν τη σειρά τους. 

Μέσα σε ένα μήνα οι φορολογικές οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δις περίπου, διπλάσιες από τις παροχές που εξήγγειλε χθες ότι θα μοιράσει εφάπαξ ο κ. Τσίπρας.

Παροχές που θα ξαναπάρει πίσω στο πολλαπλάσιο με τους νέους φόρους 2,5 δις ευρώ που έχει βάλει στον Προϋπολογισμό. Και έπεται ακόμη σκληρότερη συνέχεια με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές.

Κανείς δεν πιστεύει πλέον τον κ. Τσίπρα.

Η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο. Έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Απόφαση χορήγησης έγκρισης συμμετοχής πωλητών στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Αλεξάνδρειας για το χρονικό διάστημα από 13 έως 17 Αυγούστου 2026

Εγκρίνει τη χορήγηση έγκρισης συμμετοχής στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Αλεξάνδρειας για το χρονικό διάστημα από

Διαβάστε περισσότερα »

Μέτρα Πυροπροστασίας και Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών κατά την Αντιπυρική Περίοδο

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σε επίπεδο Μακεδονίας – Θράκης, με τη συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]