Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εκδρομή του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας σε Λάρισα και Αμπελάκια

Ένα ακόμη τελευταίο αποχαιρετισμό στο καλοκαίρι που έφυγε, και υποδεχόμενοι τον χειμώνα που έρχεται, ξεκίνησε ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού, μία ημερήσια φυγή από την πραγματικότητα για ένα άλλο ταξίδι στην Ελλάδα μας, για την πόλη Λάρισα και τα ορεινά Αμπελάκια. Ταξίδι μίας ημέρας που όμως μας γέμισε με πολλές εικόνες μιας όμορφης πόλης της Λάρισας με επίσκεψη στον Αγ. Αχχιλείου, στο αρχαίο θέατρο στο κέντρο της πόλης, στο Ωδείο, τις μεγάλες με όμορφες πίδακες πλατεία, και το αρκετό πράσινο στους δρόμους της.

 

Ακολούθησε το απολαυστικό ανέβασμα στο φιδωτό δρόμο για τα Αμπελάκια. Φθινοπωρινός ρεμβασμός από την κορυφή του χωριού, πρώτο παγκόσμιο αγροτικό συνεταιρισμό, και το αρχοντικό του Σβάρτς, η κοιλάδα του Πηνειού, με τα μικρά χωριά σκαρφαλωμένα στον Απέναντι Όλυμπο, το σουβλιστό κρέας, το κρασί, και το αναμμένο τζάκι, ο νους ξεπερνά τα δύσκολα, τί άλλο θα ήτανε πιο χρήσιμο στον καθένα άραγε για να ζήσει; Ίσως ένας καφές στο δρόμο της επιστροφής, στο φλοισβό της θάλασσας του Πλαταμώνα, με τις φίλες όλες χαρούμενες και σκεπτόμενες την προετοιμασία του επόμενου ταξιδιού, γιατί ταξιδεύω σημαίνει βλέπω τον κόσμο με καινούργιο βλέμμα.

Γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού, και το Πρακτορείο Αχιλλέας Αλατσίδης, που μας έκανε προσφορά την μεταφορά μας, και την εξαιρετική συνεργασία μαζί τους. Τελικά μία μικρή εκδρομή με τις φίλες μας και μας έκανε να καταλάβουμε τον εαυτό μας, και αυτό τον κόσμο γύρω μας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος – Κούλα Ζιώγα

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Η δίφωνη παιδική χορωδία του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας την Τρίτη 28 Απριλίου 2026 στις 21:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα »

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του κ. Βαλάντη Παπαγεωργίου, Δικηγόρου Θεσσαλονίκης-Θεολόγου και Διδάκτορα Ιστορίας Α.Π.Θ. διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]