Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δράσεις της Ομάδας Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας για τις εξαρτήσεις από ουσίες

 

Πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου εκδήλωση με θέμα τις εξαρτήσεις και τους μύθους που τις συνοδεύουν.

 Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ανολοκλήρωτο ντοκιμαντέρ του συμπολίτη μας  Ιγνατιάδη Δομήνικου με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την ολοκλήρωση του ενώ αναλύθηκε το πολυδιάστατο και κοινωνικό θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών από την σύμβουλο τοξικοεξάρτησης και ψυχοθεραπεύτρια κ. Δεμιρτζόγλου Βασιλική. 

Ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος που μας αφορά όλους , για τις ευθύνες της πολιτείας διαχρονικά καθώς και για τους τρόπους πρόληψης. Τα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά αδιέξοδα που βιώνουν οι νέοι, ενισχύουν την τάση φυγής από μια πραγματικότητα που τους συνθλίβει και τους περιθωριοποιεί , πρέπει όλοι μαζί να σπάσουμε τα ταμπού που συνοδεύουν την χρήση και οδηγεί μεθοδευμένα στην διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και φόβου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Η Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης θα πάρει περεταίρω πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και την πρόληψη στο θέμα τον ναρκωτικών με στόχευση στους γονείς και την μαθητική κοινότητα.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το απόγευμα της Κυριακής, οι δράσεις του Family Festival, που αναβλήθηκαν λόγω της βροχής

Μετά την αναβολή, λόγω της βροχής, των απογευματινών δράσεων στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στο πλαίσιο του 3ου Veria Family Festival, ανακοινώνεται ότι οι

Διαβάστε περισσότερα »

Veria Family Festival: Αναβάλλονται λόγω βροχής οι απογευματινές δράσεις στο πάρκο Αγίων Αναργύρων

Η δυνατή μπόρα που ξέσπασε και συνεχίζεται στη Βέροια, οδηγεί στην αναβολή των υπαίθριων απογευματινών εκδηλώσεων στο πάρκο των Αγίων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]