Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δεύτερη ευκαιρία για την ΕΝΚΛΩ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την ΕΝΚΛΩ ή υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει τώρα. Έναν χρόνο μετά το σταμάτημα των εργοστασίων (2009), η Λούκα Κατσέλη ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προωθεί σχέδιο διάσωσης της εταιρείας. Εκδίδεται μάλιστα σχετικό ΦΕΚ, που όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Έναν χρόνο αργότερα εμφανίστηκε αμερικανικό επενδυτικό fund που ήθελε να αγοράσει την ΕΝΚΛΩ έναντι 130 εκατ. ευρώ. Ωστόσο οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οδήγησαν τη συμφωνία στα «βράχια», ενώ τον Αύγουστο του 2012 η εταιρεία οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Τέσσερα χρόνια μετά, νέες ελπίδες. Και παρότι υπάρχει η μερίδα της κοινής γνώμης που επιφυλάσσεται για τις εξελίξεις, εστιάζοντας στο εχθρικό φορολογικό περιβάλλον και το τραπεζικό σύστημα σε κατάσταση capital controls, ευχή όλων αυτή τη φορά οι προσπάθειες να μην μείνουν μόνο ελπίδες.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]