Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ – Ρύθμιση με κίνητρα για όσους οφείλουν στα Ταμεία Ποιοι και πως μπορούν να ωφεληθούν

Ανάσα σε όσους χρωστούν στα ταμεία αλλά και κίνητρο για να πληρώσουν τα χρέη τους, δίνει το υπουργείο Εργασίας.Έτσι μελετάται το πάγωμα των παλιών οφειλών για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα με τους οφειλέτες να έχουν από 1/1/2017 την υποχρέωση να πληρώνουν μόνο τις νέες τους οφειλές. Τα παλιά χρέη δεν θα διαγράφονται όμως ο ασφαλισμένος πληρώνοντας μόνο τις νέες ασφαλιστικές εισφορές θα είναι ασφαλιστικά ενήμερος και δεν θα έχει άλλα προβλήματα.

Παράλληλα μελετάται η ανταλλαγή του ληξιπρόθεσμου χρέους με ασφαλιστικό χρόνο. Είναι μια ρύθμιση που μελετάται για όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και λόγω οφειλών στα Ταμεία δεν μπορούν να βγουν.

Όσοι χρωστούν πάνω από 20.000 ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία θα μπορούν να ανταλλάξουν την οφειλή με ασφαλιστικό χρόνο, με τα χρόνια δηλαδή που αντιστοιχούν στο ποσό που οφείλουν και να βγουν με μειωμένες αποδοχές σε σύνταξη.

Την ίδια ώρα μελετώνται κίνητρα για όσους συνεχίσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ειδικά για όσους δεν πληρώνουν μόνο τις τρέχουσες εισφορές, αλλά και παλαιότερα χρέη.

O αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος εδώ και μήνες διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών το συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης των Ταμείων και κυρίως του ΟΑΕΕ. Εάν οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση ξεκινήσουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους, τα έσοδα του Ταμείου θα αυξηθούν σε ετήσια βάση κατά τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης προς το Ταμείο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]