Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ – Από Οκτώβριο αυξάνονται τσιγάρα, καφές και καύσιμα

Η κακοκαιρία μπορεί να πλήττει από τη μισή χώρα, όμως η καταιγίδα των φόρων συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Σαν να μην έφταναν όλες οι άλλες ανατιμήσεις, έρχονται τα πεσμένα έσοδα να φέρουν νωρίτερα, από τις αρχές του Οκτωβρίου τις ανατιμήσεις που ήταν να έρθουν από το 2017.

Αν και ο υπουργός Π. Σκουρλέτης έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα παρθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του Κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση στα τσιγάρα καθώς θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ο φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκαμωμένο καπνό ενώ θα αυξηθεί και ο αναλογικός φόρος στην τιμή της λιανικής από 20% σε 26%.

Κάπως έτσι θα ακριβύνουν όλα τα τσιγάρα, φθηνά και ακριβά από 0,50 ευρώ ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.

Περίπου δέκα λεπτά ανά ml θα αυξηθεί και η τιμή των υγρών για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθώς ανάλογος θα είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που θα επιβληθεί και σε αυτά για πρώτη φορά.

Αυξήσεις και μάλιστα από 10% ως και 20% στη λιανική τιμή πώλησης θα φέρει και η αύξηση του φόρου στην εισαγωγή αλλά και την εγχώρια παραγωγή του καφέ με συντελεστές 2 και 3 ευρώ ανά κιλό.

Σε ό,τι αφορά στα καύσιμα με βάση το σχέδιο (και παρά τη διάψευση Σκουρλέτη) όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις στον ΕΦΚ θα φέρουν ανατιμήσεις στη λιανική τιμή που θα είναι:

Στη βενζίνη περί τα 3 λεπτά το λίτρο, όμως μαζί με τον ΦΠΑ η πραγματική αύξηση θα είναι 4 λεπτά το λίτρο και έτσι η λιανική θα κυμαίνεται πλέον κοντά στο 1,40 ευρώ/λίτρο

Στο πετρέλαιο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά από τα 0,33 ευρώ στα 0,41 ευρώ το λίτρο.

Στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί 10 λεπτά από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]