Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σε κατάληψη το λύκειο Πλατέος. Μαθητές και γονείς αντιδρούν στη συγχώνευση και τη μεταφορά του στην Κορυφή

Συνεχίζονται και εντείνονται λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι αντιδράσεις για την απόφαση μεταφοράς του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή. (Με απόφαση της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας καταργήθηκε το Λύκειο Πλατέος και μεταφέρεται στην Κορυφή όπου μετονομάζεται Λύκειο Πλατέος -Κορυφής.) Κορύφωση των αντιδράσεων είναι η κατάληψη που έγινε στον χώρο του Λυκείου Πλατέος από μαθητές, προκειμένου να μην γίνει η μεταφορά του εξοπλισμού στο κτίριο της Κορυφής που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ανοικτή γενική συνέλευση των κατοίκων του Πλατέος με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Οι κάτοικοι στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών και ζητούν την ανατροπή της απόφασης, ώστε τα δύο σχολεία να εξακολουθήσουν να λειτουργούν στον ίδιο χώρο και να ακυρωθεί το ΦΕΚ του Ιουνίου.

Παρών στη συγκέντρωση ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς, ο οποίος υπενθύμισε την ομόφωνη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα εντός των ορίων του δήμου.

Φωτογραφία: Έμβολος

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]