Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στοιχεία του ΔΟΜ μέχρι τον Αύγουστο – Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, 3.600 πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο

 

Συνολικά, 3.601 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έως τις 28 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Από τα στοιχεία διαπιστώνεται μείωση των αφίξεων κατά 44%, συγκρίνοντας την τρίτη με την τέταρτη εβδομάδα του Αυγούστου. 

Συγκεκριμένα, από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου εισήλθαν στη χώρα 930 άτομα και από τις 21 ως και τις 28 του ίδιου μήνα 517 άτομα. Από τους νεοαφιχθέντες το 44% είναι άνδρες, το 22% γυναίκες και το 34% παιδιά.

Από τις αρχές του έτους έως και τις 28 Αυγούστου έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης 163.105 άτομα και στην Ιταλία 106.461. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για το πρώτο οκτάμηνο του 2015 ήταν 234.357 άτομα στην Ελλάδα και 116.147 στην Ιταλία. 

Επίσης, 3.165 άτομα έχασαν τη ζωή τους την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 28 Αυγούστου 2016, στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αρθρο του Γρηγόρη Δημητριάδη – Όταν οι άνθρωποι κατέστρεφαν βιβλία, η ανθρωπότητα βυθιζόταν στο σκοτάδι

Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου Η καταστροφή βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα »

Β΄ φάση δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων για προσωρινούς αναπληρωτές στις ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2026–2027

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλεί τα ενταγμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτικών για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας να υποβάλουν

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]