Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΒΖ: Ρύθμιση και μείωση του χρέους μέσω ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων

Μήνας κρίσιμων εξελίξεων ο Αύγουστος για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, το οποίο καλείται να εγκρίνει η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων στις 26 του μήνα. Στόχος του σχεδίου είναι η ρύθμιση και η απομείωση του υπέρογκου δανεισμού της ΕΒΖ (150 εκατ. ευρώ) για να λάβει νέα χρηματοδότηση (12 εκατ. ευρώ για να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους τευτλοπαραγωγούς), για την επίτευξη του οποίου θα πουλήσει εργοστάσια και ακίνητά της.

Τα προς ρευστοποίηση περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται στα 50 εκατ. ευρώ τα οποία θα μειώσουν ισόποσα τον δανεισμό. Πρόκειται για εργοστάσια σε Λάρισα (8 εκατ.) και Ξάνθη (7,8 εκατ.), επιχειρηματικά ακίνητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σίνδο (9 εκατ.), γραφεία στη Θεσσαλονίκη (3 εκατ.) και μετοχές εκδόσεως των θυγατρικών εταιρειών CRVENKA και SAJKASKA που εδρεύουν στη Σερβία (25 εκατ. ευρώ).

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Οι πανελλαδικές εξετάσεις στο κλίμα της τραγωδίας της Ηλιούπολης

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένονται να ξεκινήσουν κάτω από το γενικότερο κλίμα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]