Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Θ. Θεοχαρόπουλος: Στόχος ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. Ξεκινώντας την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε για το νέο ευρωπαϊκό σκηνικό που διαμορφώνει το Brexit των Βρετανών και την επόμενη ημέρα στη Ε.Ε. «Η λύση του προβλήματος όμως δεν βρίσκεται στην οικονομική απομόνωση και περιχαράκωση, στον προστατευτισμό και κυρίως στην επικίνδυνη κλιμάκωση του εθνικισμού. Η ήττα της Ευρώπης στη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζεται μόνο με τη φυγή της προς τα εμπρός. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει μια Ευρώπη που θα δημιουργεί συγκλίσεις παντού και οι οποίες θα δημιουργούν συνθήκες για καλύτερη ζωή όλων. Και ταυτοχρόνως μια Ευρώπη που θα εγκαταλείπει σταδιακά το εθνοκεντρικό μοντέλο διαμόρφωσης των πολιτικών της. Τίποτα όμως δεν θα πετύχει αν αυτά τα δυο, η μάχη κατά των ανισοτήτων και η πορεία ενοποίησης, δεν γίνονται ταυτοχρόνως», τόνισε μεταξύ άλλων.

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, καταπολέμησης της ανεργίας και δεν προχωρά σε εξυγιαντικές ρυθμίσεις σε όλους τους τομείς πολιτικής» ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας κινείται και αποφασίζει αποκλειστικά στην βάση μόνο των εκάστοτε μικροκομματικών σκοπιμοτήτων του.

Ζήτησε να αποφύγει τους τακτικισμούς και να καταθέσει εκλογικό νόμο με καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «επιχειρεί με απαράδεκτο τρόπο να πολώσει με ανακοινώσεις και διαρροές για συμμαχίες μετεκλογικές στην βάση της απόφασης για τον εκλογικό νόμο. Διχαστικές δηλώσεις με τις οποίες η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Επαναλαμβάνονται συνέχεια τα ίδια λάθη που μας οδήγησαν στην κρίση.

 Ο λαϊκισμός, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και ο τακτικισμός δεν μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, αλλά αντιθέτως οδηγούν την χώρα πιο βαθιά στην κρίση και την κοινωνία σε απόγνωση».

Εκτενείς αναφορές έκανε στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς όπου τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού, προοδευτικού φορέα.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρέπει χωρίς αμφισημίες, ταλαντεύσεις, κομματικές περιχαρακώσεις και παραγοντισμούς να προχωρήσουμε μπροστά για να γίνει πραγματικότητα η μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος. Με ενότητα και ανανέωση. Ενότητα σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε αποκλεισμούς, η δική μου πρόσκληση είναι σαφής και ξεκάθαρη σε όσους βρίσκονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και επιδιώκουν να σταματήσει επιτέλους ο κατακερματισμός και να υπάρξει υπέρβαση της σημερινής κατάστασης. Σε όσους δεν συμφωνούμε με το ετεροπροσδιορισμό αλλά επιδιώκουμε έναν αυτόνομο πόλο. Σε όσους είναι απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ όσο και στον κρατισμό και λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όσους επίσης είναι απογοητευμένοι από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί και να τον ψήφισαν, αλλά σήμερα προσβλέπουν σε μία εναλλακτική προοδευτική λύση μακριά όμως από τις παθογένειες του παρελθόντος. Ταυτόχρονα χρειάζεται ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών και προσώπων. Ανανέωση χωρίς να κοιτάμε προς τα πίσω με τάση συνεχούς αυτοεπιβεβαίωσης. Για να υπάρξει η κεντροαριστερά ως ενιαίος φορέας στην κοινωνία, απαιτείται να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Υπάρχουν σήμερα φωνές που επιδιώκουν τον ενιαίο χώρο αλλά χωρίς σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, ως ένα πολιτικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου. Διαφωνώ. Υπάρχουν φωνές που επιδιώκουν την σοσιαλδημοκρατία αλλά προσκολλημένοι σε μηχανισμούς και δομές του παρελθόντος για τους οποίους δεν ενδιαφέρεται πλέον η κοινωνία. Διαφωνώ. Δικός μου στόχος είναι ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]