Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πρόσφυγες από το στρατόπεδο 722 έκλεισαν για μια ώρα την παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Θεσαλονίκης

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης του καταυλισμού τους έκλεισαν την παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Τετάρτης πρόσφυγες του στρατοπέδου 722 της Αλεξάνδρειας για περίπου 50 λεπτά της ώρας. 

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογη κίνηση, μετά τις βροχές και τις πλημμύρες που είχαν γίνει στο στρατόπεδο και στις σκηνές τους πριν από περίπου έναν μήνα. Η διαμαρτυρία των προσφύγων αυτή τη φορά είχε να κάνει με τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στον χώρο του στρατοπέδου με την αφόρητη ζέστη εντός και εκτός σκηνών.

Ωστόσο, το κυρίαρχο αίτημα των προσφύγων δεν ήταν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης όσο το ανύπαρκτο χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα μπορέσουν να αποκτήσουν τα έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για οργανωμένη κίνηση με σκοπό να πιέσουν τον κρατικό μηχανισμό ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της ολοκλήρωσης των εγγράφων.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΒ´ Παύλεια | Με μεγάλη επιτυχία το χορωδιακό φεστιβάλ «ἐν χορδαῖς καί ὀργάνῳ» στη Βέροια

Οι εκδηλώσεις των «ΛΒ΄  Παυλείων» συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια με το χορωδιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Διανομή στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας στις 26 και 29 Ιουνίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία διανομή τροφίμων,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]