Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εξατομίκευση των ζημιών του παγετού του Μαρτίου ζητάνε οι αγρότες των μπλόκων

Tην εξατομίκευση των μεγάλων ζημιών του παγετού της 26ης και 28ης Μαρτίου απαίτησαν από την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου οι αντιπρόσωποι της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. Απέρριψαν την πρόθεση και τις υποσχέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε “αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου” δηλαδή “τη λύση των ψίχουλων της – έτσι και αλλιώς – χρονοβόρας και υπό την αίρεση της Ε.Ε. διαδικασίας των ΠΣΕΑ”, όπως τονίζουν.

Επιπλέον ακόμη και η περίπτωση των αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), με οροφή του πλαφόν των 15.000 ευρώ ανά παραγωγό την τριετία, θα δώσει ψίχουλα ή και καθόλου σε όσους έχουν πάρει ήδη ενισχύσεις από το de minimis (προηγούμενες αποζημιώσεις επί υπουργίας Καρασμάνη). Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε ότι, και να υπάρξει τελικά η έγκριση από την Ε.Ε., τα χρήματα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα για το οποίο και ο ίδιος αμφιβάλει αν μπορεί να γίνει.

Για την πιθανότητα να ζητηθούν ενισχύσεις από το ταμείο της Ε.Ε. σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει πρόταση, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα, πρέπει ανάλογο πρόβλημα να έχουν κι άλλες χώρες και φυσικά να το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη πάντως κι αν προχωρήσει μια από τις παραπάνω λύσεις, αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις που θα δοθούν θα είναι οριζόντιες.

Ο υπουργός επέμεινε στη θέση του ΕΛΓΑ που αναγνωρίζει ότι υπήρχε παγετός, που άλλωστε έχει καταγραφεί, ωστόσο δεν δέχεται ότι η μειωμένη παραγωγή οφείλεται στον παγετό αλλά προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχουν κι άλλα αίτια τα οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]