Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το σχέδιο της Πολιτικής Διακήρυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης στις 14-15 Μαΐου

Δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το σχέδιο της Πολιτικής Διακήρυξης, το οποίο θα συζητηθεί στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Αθήνα (14-15 Μαΐου), έπειτα από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ: http://www.dsymparataxi.gr/

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:

Στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να συγκροτηθεί μια ευρεία προοδευτική σοσιαλδημοκρατική παράταξη, η οποία τοποθετείται αυτόνομα και αυτοτελώς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Στον ΣΥΡΙΖΑ για τον αριστερίστικο λαϊκιστικό λόγο του και στη Νέα Δημοκρατία για τον συντηρητισμό της…Επαναφέρεται η πρόταση για κυβερνητική συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων, τονίζοντας τη σημασία της εθνικής συνεννόησης ενάντια στον διχασμό….Προβάλλεται η ανάγκη για νέου τύπου ανάπτυξη, με ενίσχυση και αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, με άμεση προτεραιότητα ένα δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα, καθώς και τη δραστική μείωση των έμμεσων φόρων.

Για το κοινωνικό κράτος, προσδιορίζεται ο στόχος να περάσει η χώρα από ένα παθητικό, επιδοματικό κράτος πρόνοιας, σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος επιλεκτικά γενναιόδωρο, ορθολογικό, αναδιανεμητικό, με στοχευμένες πολιτικές και υψηλής ποιότητας εργασίες. Ένα κοινωνικό κράτος που θεμελιώνεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και αναπτύσσει ένα πραγματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας, διασφαλίζοντας το δικαίωμα του καθένα στην αξιοπρέπεια.

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απευθύνεται σε όλες τις προοδευτικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, στις ριζοσπαστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του κέντρου, στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και ανανεωτικής Αριστεράς, στις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και του μη κερδοσκοπικού εθελοντισμού, σε όλες τις παραγωγικές, εκσυγχρονιστικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, στον κόσμο της εργασίας και της νέα γενιάς, στους σημερινούς μη προνομιούχους Έλληνες.

Τους καλεί να συμπαραταχθούν στο δύσβατο αλλά όμορφο δρόμο που οδηγεί την Ελλάδα έξω από τη κρίση και θα ζει σε τροχιά νέας ευημερίας. «Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου στις εξελίξεις γιατί είμαστε διαχρονικά η δύναμη που πρωταγωνιστεί στις προοδευτικές αλλαγές, ανατροπές, μεταρρυθμίσεις.

Πραγματοποιούμε σήμερα, με τη Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη το δεύτερο αποφασιστικό βήμα, αυτό της Προγραμματικής εμβάθυνσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, με σεβασμό στην ισοτιμία και τη διαφορετικότητα.

Προχωράμε όλοι και όλες, χωρίς να είμαστε ίδιοι. Επενδύουμε στην αυτόβουλη πολιτική συμμετοχή των ενεργών πολιτών, στην αυτοοργάνωση τους και στο τεράστιο κινηματικό βάθος της παράταξης.

Δεν αθροίζουμε μηχανισμούς, αλλά δίνουμε βήμα διαλόγου και πρωτοβουλιών σε πολίτες και κινήματα. Συνεχίζουμε…» καταλήγει η διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]