Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ειδικός γραμματέας υδάτων υπουργείου Περιβάλλοντος: Καινοτόμος και πλήρης ο σχεδιασμός της Νάουσας για την αξιοποίηση των νερών της

Εντυπωσιασμένος από το επενδυτικό σχέδιο του Δήμου Νάουσας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα νερά του δικτύου ύδρευσης και εν γένει από τον σχεδιασμό αξιοποίησης των υδατικών πόρων του Βερμίου δήλωσε μετά την ενημέρωσή του από τον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη και συνεργάτες του ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιάκωβος Γκανούλης. 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η ενημέρωση έγινε από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιάννη Παρθενόπουλο και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Σπύρο Βλάχο. Τονίστηκε ότι καταρχήν το επενδυτικό σχέδιο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της μελέτης από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ η προσπάθεια αξιοποίησης των υδατικών πόρων του Βερμίου θα έχει οφέλη σε τρία επίπεδα, το αγροτουριστικό, την παραγωγή ενέργειας και την άρδευση με κλειστό κύκλωμα.

Ο κ. Γκανούλης, ο οποίος βρέθηκε στη Νάουσα μετέχοντας στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, εκφράστηκε πολύ θετικά για την καινοτομία και την πληρότητα που διακρίνει τον όλο σχεδιασμό και δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια. Πρότεινε μάλιστα τη συμμετοχή του Δήμου Νάουσας σε μια διακρατική συνεργασία σε θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων με την Αλβανία με βάση σχετικό σχέδιο που έχει παρουσιάσει στα ελληνικά Υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αλβανίας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ε.Δ.Ε.Υ.Α.: Οι Δ.Ε.Υ.Α. στην πρώτη γραμμή για το περιβάλλον, το νερό και την κλιματική ανθεκτικότητα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που

Διαβάστε περισσότερα »

Δήμος Βέροιας: Πιλοτική εφαρμογή για την κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Θέρμανσης και Ψύξης

Την πιλοτική εφαρμογή στον σχεδιασμό του Τοπικού Σχεδίου Θέρμανσης και Ψύξης σε δημοτικά και ιδιωτικά κτίρια προωθεί ο Δήμος Βέροιας,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]