Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής – Σήμερα Μ.Τετάρτη η εκλογή νέου γραμματέα της ΝΔ

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναδείχτηκε από το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού.

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι η εκλογή νέου γραμματέα της Επιτροπής. Μέχρι αυτή τη στιγμή, πιο πιθανό φαίνεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μονάχα μία υποψηφιότητα – αυτή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Απολογισμός 

Παπαμιμίκου 

Τον προσωπικό του απολογισμό για τα 2,5 χρόνια που έμεινε στην θέση του γραμματέα της ΝΔ, κάνει με ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στην οποία αναφέρει: «Έχω το µερίδιο ευθύνης που µου αναλογεί για τις εκλογικές ήττες, ο µηχανισµός όµως του κόµµατος κάτω από εκείνες τις άσχηµες συνθήκες ανταπεξήλθε όσο µπορούσε.

Δε συµβιβάστηκα µε την κοµµατική επετηρίδα. Αδίκησα ανθρώπους αλλά όχι εσκεµµένα. Τα έβαλα µε τις βαρονίες και τα τζάκια που δεν ήθελαν έναν 33χρονο σ’ αυτή τη θέση. Γι’ αυτό όµως δε µετανιώνω. Δεν ήµουν «βολικός» για όσους ήθελαν τον απόλυτο έλεγχο.

Ήθελα µια ΝΔ µε µοναδική δύναµη τα µέλη της. Ήθελα τους καλύτερους στα ψηφοδέλτια και όχι τους «βολικούς» Δούλευα για µια Παράταξη ανοιχτή στην κοινωνία. 

Τι βρήκα

845 τοπικά γραφεία ΝΔ σε όλη τη χώρα 75 Γραµµατείς και Αναπληρωτές Γραµµατείς Μειωµένη 80% την κρατική χρηµατοδότηση Νοοτροπία επετηρίδας και αποκλεισμών  Τι έκανα στα 2,5+ χρόνια Μέσα από ηλεκτρονική διαβούλευση, δηµιουργήσαµε ένα νέο µοντέλο περιφερειακής οργάνωσης:

Από 845 μειώθηκαν σε 350 οι Τοπικές Οργανώσεις και από 71 σε 64 οι Νομαρχιακές οργανώσεις με κατάργηση των ex officio θέσεων εκλογή µελών ΝΟΔΕ ανά επαγγελµατικό αντικείµενο.

Προωθήθηκαν άνθρωποι της κοινωνίας και της αγοράς ενάντια στον σκληρό κοµµατικό µηχανισµό.

Μειώθηκαν από 75 σε 10 οι Γραµµατείς και Αναπληρωτές με πιο σφιχτό οργανόγραµµα Μπήκε τέλος στην αργοµισθία, μειώθηκε ο αριθµός των υπαλλήλων».

 Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές:

Στηρίχθηκαν πρόσωπα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, όχι αμιγώς κομματικές υποψηφιότητες και «χρίσµατα», αλλά πρόσωπα καταξιωµένα κοινωνικά και επαγγελµατικά. Όπου η στρατηγική αυτή εφαρµόστηκε, κερδίσαµε. Αποτέλεσμα ήταν 165 Δήµους από τους 325 πανελλαδικά και 7 + 1 Περιφέρειες. Για πρώτη φορά κερδίσαµε την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ. Αναδείχθηκαν νέα πρόσωπα.  Κερδίσαµε Επιµελητήρια: Οικονοµικό Επιµελητήριο Ελλάδος, Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδος, Γεωτεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδος και τη συντριπτική πλειοψηφία των επιστηµονικών συλλόγων, κόντρα στους σκληρά κοµµατικούς µε την παλιά νοοτροπία.  Ο απολογισμός του κλείνει με τις Προτάσεις που κατέθεσα:  Θεσµοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της Νέας Δηµοκρατίας Αλλαγή εκλογικού νόµου µε αναλογικό µπόνους και στους συνασπισµούς κοµµάτων Πολιτική αντιµετώπιση της Χρυσής Αυγής ΝΑΙ στο Σύµφωνο Συµβίωσης Κατάργηση των παραταξιακών ψηφοδελτίων στους Δήµους – Ενιαίο ψηφοδέλτιο για Δήµαρχο και συµβούλους Δηµιουργία της πρώτης κρατικής θερµοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων Αναλογικές ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους επιχειρηµατίες συνδεδεµένες µε το τζίρο των επιχειρήσεων Το σημείωμα κλείνει: Σας ευχαριστώ πολύ. Εις το επανιδείν.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]